Tuttfior

Igår var tjejen från hemvården här och vägde flickorna.Hon blev chockad över att dom ökat så mycket i vikt, kommer tyvärr inte ihåg siffror men Nova har sprängt 2kg iaf!Nu ska vi till sjukan på måndag igen för vägning av dom.Jag prata även en del med henne om detta med amning.Eftersom flickorna kom 6 veckor förtidigt så är dom jätte trötta och orkar inte äta dom har inte heller hittat sugtekninken som krävs vid amning.Så vi har pratat en del om att testa flaska eftersom dom är jätte tuttiga.Sen har även min mjölk strulat , från ha haft mjölk till en hel armé får jag knappt ut till ett helt mål.Vilket kan bero på stessen jag känner inför amningen , det är jätte frustrerande att det inte funkar.Men sen måste jag ha i åtanken att dom skulle egentligen ligga i magen nu och jäsa.Hon tyckte att vi skulle testa iaf så igår åkte dom fram.Nova tutta i sig hela 25ml och Nora 20ml så det funka och vi blev jätte glada.Nova har lyckats käka 3 hela mål själv och Nora 2 så det finns hopp om att sonden åker inom en snar framtid!

Tuttfian Nora

Födelseannons

Idag kom flickornas födelseannons med i tidningen , dessa små ord kostade ENDAST 280:- Man skulle kanske starta nån form av tidning?!


Vagnen = Test Körd

Igår begav vi oss äntligen ut med vagnen , som jag längtat.Det blev bara en snabbis för dom har sagt åt oss från NEO att inte ha dom ute för länge eftersom  dom är känsliga än.Vagnen gick hur bra som helst att köra så i sommar blir det PROMENADER vill jag lova.


2 Veckor

Idag blev våra underbara prinsessor två hela veckor.Helt galet att tiden gått så fort fast det kändes som en evighet på sjukan.


Tack Mormor & Moster

Idag fick jag ett x-antal påsar från mamma till tösera , syster & El Steff stanna också förbi med en påse.Det var  bodysar , set , fleecejacka , gardiner m.m.Dom fick även en jätte fin lampa av mamma härom dagen , bortskämda eller vad hahaha.Deras farfar samt en av farbröderna var också förbi här idag med presenter.Det var varsina gosekatter.Neo han hade en hund som fick namnet Stinky mer behöver inte tillläggas hahaha.

Från mormis



Från moster




Invigning Av Badkaret

Neo kunde inte hålla sig längre så ikväll fylldes karet och Neo blev som fisken i vattnet.Givetvis ska det vara skum till en förbannelse så hela badrummet var nästan helt fyllt.Så nu har han badat i vårat nya hem som vi förövrigt trivs som tusan i!!I helgen kommer pappa så ska "vi" kakla om i köket , kommer bliii såååå snyggt.Allt blir/är verkligen super fint , men vad skulle det annars vara när jag bestämt HAHAHA!Bilder kommer längre fram när vi fått ordning för just nu är det KAOS!


Tack För Alla Gratulationer

Tack så jätte mycket för alla fina gratulationer , det gör inget Elin att vi bytte efternamn hahaha =)
Första dagen hemma har bestått av att plocka plocka och åter plocka samt tvätta.Helt sjukt att vi har så mycket saker så en hel del åker till tippen.Planen var att det skulle ha rensas innan vi packa men som sagt planerna blev ju ändrade =) Jag har även övat flickorna på att tutta mellan varven och det tycks aldrig ta sig.Dom är så trötta så dom somnar hela tiden , men som sagt dom skulle ju egentligen ligga i min mage och jäsa lite till så det gäller att ha TÅLAMOD!Tänkte bjuda på lite mera underbara bilder från våran sjukhusvistelse.

Vårat underbara rum nr 14

Här pumpa jag fram litervis                                                           Min otroligt osköna säng med porrigt överkast
med mjölk hahaha









Flickornas säng                                                                                            Här kissa och bajsa dom ner mig


Utsikten var underbar och dom nattliga ljuden riktigt sövande!


Storebror sjunger Black Eyed Peas - I Got A Feeling



En vecka gamla


Nora hann passera 2kg och då åkte flaggan fram


Redo att åka hem






Våra Flickor Är Här Nu!

Efter ett riktigt drama förra torsdagen är våra efterlängtade flickor äntligen här.Dom kom i vecka 34+1 så vi har bott på sjukan tills idag.Allt har bara gått bra så vi är hemma med nått som heter Neohemvård.Det innebär att vi själva "vårdar" flickorna i hemmet eftersom dom inte är riktigt redo för världen men dom är på god väg =)

100415
Nova 1970g 44cm
Nora 2045g 45cm

Lite bilder från sjukan




Graviditets Vecka 35

 

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.

Nedan kan du se en av våra filmer gjorda med den unika 4D-ultraljudstekniken. Det är en ny och revolutionerande teknik som förbättrar vår kunskap om fostrets utveckling i livmodern. Filmen är gjord i vecka 35.

 

vikt.JPG langd.JPG

2.5-2.6 kg

45 cm

Längden mäts från huvud till fot. Från och med nu kan måtten variera relativt mycket.

Mamma:fotsparkar.jpg

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Passa nu på att ställa alla frågor som du har om förlossningen och den första tiden efteråt.

Tvillingar:

Ungefär 35 procent av dem som väntar tvillingar föder den här veckan och 80 procent av dem som väntar trillingar.


Ultraljud Nummer 6

Imorse var vi på tul igen , alltid lika mysigt att få se våra bebisar.Allt var bara bra med men dom har inte lagt på sig så mycket sen sist men det var inget vi behövde oroa oss för.Dom ligger fortfarande kvar i båge och det känner jag verkligen av.Nu ska vi kika på dom för sista gången om två veckor igen om dom inte redan kommit =)
Tvilling 1 väger 2071g och tvilling 2 2044g så det skiljer inte mycket på våra små troll.

Kom Igen , An Garde

Idag kom syster o Steff förbi vårat nya hem och gav Neo en An Garde!Neo han blev helt vild och An Gardade buskar , väggar ,  oss jaaa allt som kom i hans väg!


För Bra För Att Vara Sant

Jag tror inte riktigt att poletten ramlat ner att vi ska få barn igen eller att det faktiskt är två helt underbara bebisar i min mage.Det är helt enkelt för bra för att vara sant!Att vi fått gåvan att få två bebisar på samma gång är obeskrivlig.Om ungefär 4 veckor är dom här och vi får äntligen snussa bebis , Neo han längtar ihjäl sig.Igår satt jag och drömde mig tillbaka när Neo var bebis , tänka sig att han var en liten liten bebis.

Här är han endast 2 dagar gammal =)

Wallander - Vålnaden

För ett tag sen såg vi den nya Wallander , Vålnaden.Den var vela helt okey.Denna gång var det inte Walle (Krister Henriksson) som var snusket utan Per Moberg.

Om Wallander - Vålnaden:

Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man och en kvinna dör. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döde mannen vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig.














Tröttis

Alltid lika härligt att vakna med huvudvärk.Jag har sovit jätte dåligt inatt så det beror nog på det.Ska strax lämna Neo på dagis så då blir det soffläge känner jag.Denna graviditet börjar verkligen ta musten ur mig nu , jag får se det positiva att det bara är några veckor kvar!


Grillat Är Godast

Igår åkte grillen fram för andra gången i år.På menyn stod det efterlängtade grillspjutet och lax som fattade eld.Tror aldrig jag sett en lax brinna så pass hahahahahaha.Men det blev sååå underbart gott , tror nästan Neo åt ett halvt grillspjut!


Mina Händiga Killar

Idag har Neo varit med och verkligen styrt upp det med tapetsering samt spackling.Han tycker att det är sååå kul att få vara med och hjälpa till.Hans rum blev ikväll färdig tapetserat så imorgon kommer Linus och lägger golv där så tar vi oss an matrummet.Älskling ska även måla en del av hall taket så vi kan få upp lite lampor , underlättar en del om man kan se hahahahaha =)



Neo han snåla minsann inte med spacklet!


1 Golv = Check

Igår hjälpte Linus oss lägga golv i vårat nya sovrum så nu är det klart. Det blev sååå bra , hatar dessa förbannade plastmattor så bestämde oss för att lägga nytt golv överallt. Så nu är det bara 5 rum kvar plus hallen som ska läggas hahahaha. Vi har också hunnit får v-rummet färdig tapetserat och det blev sååå snyggt. Jag var lite rädd att det skulle bli för mörkt men icke , läckert som tusan. Neos rum kommer bli färdigt idag sen är det matrummet som står på tur , så det börjar ta sig där borta!

Inte världens bästa bild men men

Besök Hos BM

Igår var jag hos barnmorskan och kolla läget.Allt var bara bra , jag har lyckats få upp mitt järn till 120 så det var ett plus för mig.Hatar dessa järntabletter av hela mitt hjärta men nu är det inte långt kvar så jag får härda ut.Hjärtljuden låg på 145 och 140 och magen mättes till hela 38.

Det liggande berget


Paket

Igår fick Neo en avi att han hade ett paket att hämta ut på jobbet.I påsen lurade det lite nya sommarkläder vilket han genast skulle prova =)


Graviditets Vecka 34



I magen:

Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

2.3-2.4 kg

44 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.

Flytningarna blir allt rikligare.

Partner:

Har ni pratat om praktiska saker efter förlossningen? Ska barnet försäkras och hur ni vill dela upp föräldraledigheten? Diskutera den typen av frågor redan nu. Det kan också vara en god idé att införskaffa en bilbarnstol inför hemfärden från BB.

Mödravården:

Fortsätt att träffa din barnmorska varannan vecka.


Ett Smakprov

Fota en bild idag på våran tapet i sovrummet , se och njut!


Fru Svullen

Denna påsk har det varit jobb jobb jobb!Men det är såååå värt det för resultatet blir så jäkla bra.Det var/är mycket som ska göras med nya stället.Fast nu har vi gjort det jobbigaste nästan överallt , målat tak , tagit bort lister , rivit tapet , spacklat , slipat m.m.Så igår åkte första tapeten upp i vårat sovrum och den blev så jävla bra rent utsagt!Så ikväll när pappa är redo ska vi börja tapetsera v-rummet.När det är klart sen kan vi börja köra bort lite saker.Jag börjar tröttna på allt som står här hemma nu i kartonger.Allt detta jobb har verkligen gjort sig kännbart hos mig må gudarna veta.När jag tagit av mig strumporna har det sett ut som dom är på än , helt galet svullen.Tur att min läkare inte ser mig för hon sa till mig upprepade gånger VILA VILA VILA!!!

Byggare Neo

På påskafton var påskharen här och lämnade bland annat ett paket med ett par jobbarbyxor till Neo.Dom invigde han stolt igår när han hjälpte till.



En söt fjäril hitta hit igår , lite svårt att tro när man tittar ut idag.Det är VITT på backen....WTF liksom.Men det är snart borta som tur är.




Hopp Hopp

Neo blev super glad när han fick se att C lämnat kvar en gigantisk studsmatta.Så den har han hoppat o hoppat på.Idag vill han att morfar ska upp och hoppa så det ska bli spännande att se hur det går med den saken =)


Glad Påsk!

Det är vad jag önskar er , en riktigt GLAD PÅSK!


Helt Matt

Den här dagen har verkligen tagit musten ur mig!Först åkte vi och hämta nycklarna sen dit och mäta hur mycket golv vi behövde till köket sedan vidare till Rusta.Sen lämna av golvet så kom pappa så mätte vi resten och räkna tapet våder.Sedan vidare till Flugger för att hämta allt vi fick.Det var galet mycket grejer vi fick till lägenheten till och med expiditen reagera.Men det kommer bli så fint sen när vi är klara med målning , tapetsering och läggning av golv =) Så nu väntar sängen för imorgon drar vi igång!

RSS 2.0