Titta Vad Jag Kan

Igår började Nora sätta sig själv på golvet.Hon hade då inte riktigt kläm på hur hon skulle göra med benen.Så ena hamna bakom och det andra framför.Men idag sätter hon sig "rätt" hela tiden...MEN hon vet inte hur hon gör sen.Hon sitter där och blir arg för hon inte kan flytta sig sen.Men ändå ska hon sitta så hela hela hela tiden.Lite läskigt också eftersom hon inte har full balans och det är så lätta att hon ramlar.

Nora Kryper

Nora hon har blivit så duktigt på att ta sig fram.Så nu är det ett jäkla spring på att hämta henne.För när hon väl sätter fart går det undan.

Suspensoar

Efter Neos träning i söndags åkte grabbarna och köpte benskydd och en suspensoar till Neo.Det ska spelas hockey nästa gång på träningen.Neo tyckte det var jätte kul med suspensoaren hahaha.Nu har han snart en komplett hockeyutrustning.Han tycker det är jätte kul att klä på siga alla skydden och posa hahaha.

Paket På Posten

Förra veckan kom det tre paket med julklappar på posten.Känns som jag slagit in 100 julklappar och än är det inte klart.7st står i garderoben och väntar på att bli inslagna.Jag väntar också på paket från hikmet med julklappar till tjejerna som ska slås in.Men det är kul att slå in...så länge det går bra!

Plötsligt Händer Det......Ny Jacka

Eftersom jag blev lite kär i jackan jag såg i lördags så ringde jag affären igår.Jag tänkte om den fanns i butiken i Motala eller Norrköping så skulle dom ju kunna skicka den hit.Det var samma tjej som svara som hjälpte mig igår.Och hör o häpna!Hon hade kollat på lagret(alla jackor skulle hänga ute) och där låg det en jacka i storlek 36 som jag skulle ha.Men när hon kommit ut med den var vi redan ute på parkeringen.Det är som dom säger...Plötsligt händer det!Skulle vara bättre om det plötsligt hände att vi blev miljonärer hahaha men detta är en bra början.

1:a Advent

Igår tände vi första ljuset , Neo han ville tända alla 4 haha.Så fort ljuset var tänt började tjatet om när han fick blåsa , tänka sig att det är så kul att blåsa ut ljus.
Efter middagen bakad vi kladdkaksmuffins till Neos kalas.Vi tog också med några hem till mamma och pappa där vi skulle fira första advent.Syster hade bakat lussebullar och en vit kladdkaka , mmmmm.

Gummor i Lådan



Frödinge Mousse Tårta

När vi handla igår fick en nyhet från frödinge följa med hem.Dom har kommit en en mousse tårta med choklad.Den såg jätte god ut och det var den också.Neo han riktigt hets åt hahaha.Tårtan var som sagt god men det är ingen vi kommer köpa igen.Den var rätt dyrt , 50 spänn och vi käka upp den vi tre hahaha.

Julklappar=Check

Denna underbara lördag började med en rejäl sovmorgon för min del , tack älskling.Efter att barnen käkat lunch åkte vi och lämnade dom hos mamma och pappa (tack för barnvakten!!!) så begav vi oss ut på juklappsjakt!Först intog vi stan , där hittade vi lite julklappar.Jag glömde givetvis att gå in i affären med en massa tårttillbehör och kalasgrejer så nu måste jag till stan igen innan Neo fyller...typiskt!Därefter möte vi upp syster och Steff så köpte vi julklappar till moder , fader och broder.Jag hittade också en skit snygg jacka!Men med min vanliga tur fanns inte min storlek i den svarta bara den röda och jag vill ha en svart.Snart ger jag upp och stannar inne tills det blir vår!
Efter dom lyckade klapparna möte vi upp Linus på Ikano så tog vi en sen lunch och fortsatte julklappshandeln.Nu är nästan alla klappar klara.Jag ska köpa till älskling och min mormor sen är det check!Jag väntar också leverans från saker jag beställt från nätet.

Vi va inne en sväng på ikea och där fick en lykta följa med hem.Den hänger nu och lyser på farstubron...undra hur länge bara.

Julpimpat

När tjejerna sov middag passade jag på att pimpa till det lite ute.Jag satte lite belysning runt våran farstubro.Och det var minsann lättare sagt än gjort.Jag gjorde om det 3 gånger för lamporna räckte inte till , det var liksom bara 180st!Sista gången blev inte heller bra men efter 1½ timma ute i kylan fick jag nog.Neo hade gått in för länge sen , min lilla hjälpreda!

Vi Förbereder

Imorgon är det 2 veckor kvar tills Neo fyller 5år.Helt galet att det är 5år sen våran Lillfis kom till oss.Han var egentligen beräknad att komma som idag men han trivdes så pass bra att han stanna lite extra.
Så i förrgår började vi baka inför kalaset.Vi gjorde den berömda daimrulltårta som vi stoppa i frysen.Vi bakade en extra som vi tog med till mamma och pappa igår som hockeyfika.Den var mycket mumsig!


Fort Ska Det Gå

Idag (igår) på eftermiddagen gick jag och Neo en sväng till backen vid mamma och pappa och åkte lite.När vi kom var det några andra mindre barn där men när dom gått körde vi loss.Neo skrek efter varje åk att det var asa kul!Mindre kul var det när jag fick snö i hela min sko , jäkla skit termobyxor!

En Massa Fika

Den senaste tiden har det blivit en hel del fika , yummie!Vilket säkert gjort att jag gått upp en massa i vikt hahahaha.Helgen var inget undantag.Syster hade då bakat en kladdis med kola och itryckta plopp.Den blev mycket god så det blev inte en bit utan två!
Igår var det dags igen.Syster hade styrt upp hockeyfika , en AfterEight kladdis som var sååå god så.


Vilken Snygging

På posten idag kom gruppfotot från Neos dagis.Fotot blev jätte bra , inga ledsna miner någonstans.Neo han körde på sitt diskreta smile och var super snygg.

Krypställning=Check

Numera intar Nora full krypställning.Det enda som fattas är att hon ska lära sig hur hon tar sig fram.Försökte knäppa lite bilder men det var inte det lättaste för det går undan.

Attack Attack...

...en Pippi Långstrump attack!Igår gick tjejerna loss på sina pippidockor dom fick i doppresent av moster och Steff.Ett tag trodde jag att dom skulle äta upp dom!

Wok Med Ginger And Lemongrass

Idag testa vi en ny woksås , santa marias ginger and lemongrass.Vi testade också nya nudlar som man inte behövde koka innan utan man skulle ha i dom direkt i woken , smidigt.Såsen skulle inte vara så stark men jag tyckte allt att det hetta till.Neo han tyckte att det lukta och smaka starkt men gott.Älskling gillade det också så detta kommer vi laga igen.

Du behöver:
Kycklingfilé
Woksås
Nudlar/ris
Wokgrönsaker

Strimla kycklingfilén och stek den tills den fått färg.Tillsätt grönsakerna och woka tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är varma.Tillsätt såsen och servera med nudlar/ris.Våra nudlar skulle man tillsätta i så det gjorde vi och lät det puttra tills dom var klara.Jag tillsatte även lite vatten och en skvätt soja.


Sportkillen Nr 1

Igår hade Neo sin träning igen , då var det fotboll.Gången innan var det innebandy och nästa gång ska dom spela tennis.Känns lite osäkert med att Neo ska ha ett rack och slå tennisbollar hahaha.
Dom hade spelat match igår också , kidsen mot föräldrar och kidsen vann givetvis.Neo han hade gjort en massa mål också så han var jätte glad.Barnen hade fått varsina tröjor innan matchen med texten Sweden Sport Academy.Den måste jag akut tvätta säger Neo så han kan ha den nästa träning.

Störning

Igår och även idag hade visst blogg.se nån form av störning.Det resulterade i att min blogg låg nere i ett dygn.Det var inte länge sen dom hade strul och bloggen inte funkade...man kanske skulle börja blogg någon annanstans?Jäkla trist när det strular och sakerna inte funkar som det ska.

Saw 3D

Igår innan älskling fick gasa iväg till jobbet såg vi den nya Saw filmen som också är i 3D.Vi tyckte den var helt okey men 1:an är helt klart bäst!

Om Saw 3D:

Överlevare från Jigsaws tidigare fällor söker stöd hos en guru kallad Bobby Dagen, en man med mörka hemligheter. Samtidigt strider Hoffman och Jill Tuck över Jigsaws arv.















Klänning Till Julfesten=Check

Idag blev det en snabb sväng till stan.Jag inhandlade en klänning till julfesten vi ska ha jobbet så nu fattas det bara ett par nya skor så är jag helt check!Vi kollade också lite efter julklappar men hittade inte det jag tänkt köpa så jag beställer från nätet ist.Vi köpte också två födelsedagspresenter till Neo som fick kli i fingrarna och ville genast öppna.

Vi Hitta Dit

Igår begavs sig jag och barnen hem till mamma och hämtade upp henne så gick vi ut på jakt efter en lekpark.Jag hade sett bilder som L lagt upp när hon varit där och lekt med sina barn.Jag hade aldrig varit där och det fanns saker där som inte finns i lekparkerna här omkring.Så givetvis var vi tvugna att kolla läget där.Det var en liten bit att gå så Neo tjata hela tiden om hur många timmar det var innan vi va framme haha.När vi väl hittat dit så lekte vi en stund , jag lekte så pass vilt att dragkedjan i min jacka paja.Inte nog med det så var det svin kallt så jag höll på att frysa ihjäl.Vet inte hur jag ska överleva vintern för det var inte ens minus grader ute igår!

På kvällen kollade vi hockeyn och mumsade på en kladdkaka med dumle(elmud) som syster bakat.Den var mycket mumsig!

Vi Bestämmer!

Sen förra veckan har tjejerna somnat jätte bra vid vällingen men sen efter ett par timmar vaknar dom igen.Då ska det pratas , skrattas och busas trycker dom.Igår var inget undantag....strax efter tio vakna dom och var vakna till efter tolv.Det hela sluta med att jag fick lägga mig i sängen i mörker hos dom.Jag får inte ha på tv:n eller spela på min iphone!Tycker det är lite orättvisst när dom är två mot en hahaha.

Så här såg det ut i deras säng strax efter tolv inatt....

1000 Spänn Fattigare

Nu har jag äntligen varit och lagat mitt hål!Vet inte hur många gånger dom ändrat min tid , till och med tandläkaren reagera.Tydligen hade det blivit ett hål under en gammal lagning så det var rätt mycket att borra så jag tog bedövning.Det räckte inte med en spruta utan jag fick ta två.Så just nu är jag förlamad i halva ansiktet och mun , mindre skoj.Det hela sluta på 1000 spänn och i det ingick förlamningen , hahaha.


7-Månaders Kontroll

I eftermiddags bar det iväg till BVC för tjejernas 7-månaders kontroll.Allt var som vanligt jätte bra.Nora hon skratta nästan hela tiden vi var där.Nu ska vi tillbaka igen om 1 månad om inget oväntat händer.

Nova Vikt 6650g+650g Längd 63,1cm+0,9cm
Nora Vikt 7070g+760g Längd 65,6cm+3,1cm



Tack Nestlé

Förra veckan på posten fick jag lite rabattkuponger från nestlé.Jag fick även ett erbjudande om att regga mig och få gratis NaturNes.Givetvis gjorde det och hämtade en förpackning med ris och kyckling på Willys.Tjejerna har tidigare inte testa den sorten men det fick dom göra idag.Såg inte så skoj ut , väldigt vattnigt.Det gick ner men inget dom gapa direkt efter.

Trollkarlens Lärling

I helgen såg vi Nicolas Cages nya film , The Sorcerers Apprentice (Trollkarlens Lärling).
Helt okey film tyckte vi båda.

Om Trollkarlens lärling:

En försynt collegestudent går motvilligt med på att ta jobb hos den mäktiga trollkarlen Balthazar Blake i dagens New York. Trollkarlen, som försöker hitta och träna upp sin efterträdare, ger honom en snabbkurs i magi för att han ska kunna slåss mot Manhattans mörka krafter. Nybörjartrollkarlen anar inte att han har gammalt magiblod i ådrorna och att hans sanna öde är att rädda världen.













Lekstund

Efter middagen idag fick Neo för sig att han skulle lära sina småsystrar hur man bygger med klossarna.Bygga gick inge vidare för dom men riva det kan dom.Han försökte också lära dom att krypa.För Nora är det nog inte långt borta.Hon intar sin egna lilla kryppställning och tar sig fram , ibland ser det ut som hon simmar haha.
När tjejerna skulle sova sa han - Gonatt mina småsystrar , jag älskar er.Man riktigt smälter!

Brudarna 7-månader

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det tjejernas 7-månaders dag hurra hurra hurra!!


Farsdag

Denna farsdag började med träning för Neos del , innebandy var det idag.Efter en svettig träning blev det lunch sen gick jag och barnen hem till mamma och pappa.Älskling skulle sova och det går betydligt lättare att sova när vi inte är hemma hahaha.Lagom till Sverige matchen kom syster och Steff.Då mumsa vi pizza och kolla matchen som slutade olyckligt.Syster hade bakat nougatkaka och chokladtårta med mascarpone , det riktigt växte i munnen.
Efter denna glufsar dag känns det som att jag inte behöver äta på flera dar , men gott var det!

Tack Libero

Igår var jag på stan och hämtade ut mina gåvopaket jag fått från Libero på Lindex.
Två rätt stora paket med en massa bra grejer i så det tackar vi för.

FredagsMYYYS

Det är precis vad vi har här hemma.Vi har käkat en god middag bestående av entrecote och pommes mmm.Efter den fick barnen bada skumbad.Tjejerna testa Neos gamla badstol men dom var lite för små för den men det gick.Sen var det godistajm.Tjejerna hade fått majs krokar innan badet så Neo fick en mixad godispåse som inte var så jätte poppis.Vi har inte handlat idag så det fick bli vad som fanns.Nu ska vi ladda inför IDOL!!!!!





MYS Torsdag

Igår gick jag och barnen hem till mamma och pappa.Syster skulle vara där medans El Steff var på nån form av "gala".Där bjöds det på kyckling tikka masala , sååå gott.Syster hade även bakat en trippel brownie med en tousch av mjadsmak.Neo fick också en present , en visselpipa , ett rött och ett gult kort.Så igår var han domare och visslade hela hela tiden....en underbar present måste jag säga!


MorgonMys

På morgonen idag myste jag och barnen till det.Älskling var och spelade hockey så vi kunde ligga och dra oss länge.Tjejerna fick sin välling i sängen och Nora var så duktig och höll flaskan själv.

Nya Overaller

Igår tvättade jag tjejernas fleeceoveraller och givetvis hade dom inte torkat tills idag.Så den tjocka vinteroverallen fick åka på idag fast det var plus grader ute.Tjejerna dom drunkna i dom fast det är storlek 68 så den lär dom kunna ha hela vintern.

En Massa Snö

Sicken tur att jag fick älskling till att byta däck på bilen igår.Det har snöat här hela dagen!Inte har dom plogat heller så jag fick styra upp det så tjejerna sov när jag skulle hämta Neo så jag slapp dra ut vagnen.Lite små stressigt för jag vill inte att dom skulle väcka älskling som sover dagtid (han jobbar natt) så det blev till o gasa till dagis.Neo följde med utan problem så jag blev lite orolig att jag fick fel barn med mig haha.

Neo Övar

Imorgon är det fotografering på dagis , det blir bara gruppfoto.Lite trist att det inte tas enskilda men jag är glad att dom tar gruppfotot iaf.Neos första år tog dom inga kort alls , skit trist!Så idag öva han på sitt smile lite....han tar gärna till sitt STORA smile.Men imorgon är det ett litet leende som gäller har jag sagt till honom haha.

Majs Krokar

När vi handla idag fick en påse med majs krokar följa med hem.Neo gillade dom aldrig när han var liten men jag tänkte testa med tjejerna.Så fort jag öppnade påsen skulle Neo smaka och nu gillade han dom visst , tjejerna gillade dom också.Dom satt och mumsade krokar när vi käkade middag.



Wall Street: Money Never Sleeps

Igår såg vi den nya Wallstreet filmen.Vi tyckte den var jätte bra men inte lika bra som ettan.

Om Wall Street: Money Never Sleeps:

När den globala ekonomin börjar knaka i fogarna, slår sig en ung aktiehandlare sig samman med den ökände Gordon Gekko. De har två mål med sitt samarbete: att förvarna om den kommande finansiella kollapsen och att ta reda vem som bär ansvaret för den unge aktiehandlarens mentors död.















Mot Kyrkogården

Nu ska vi åka och tända ljus hos min morfar.Så mysigt att se alla ljusen vid gravarna.Neo han åkte med pappa tidigare idag och tände hos min farfar.Så nu ska vi åka och möta upp dom.Sen blir det hockey och nått musigt fika som syster bakat!

Nya Skor

Idag blev det en tripp till skopunkten , Neo skulle få sig 3 par skor.Efter mycket om och men kom vi därifrån med 3 par skor.Fodrade gympaskor , vinterskor och fodrade gummistövlar.Gympaskorna ska han redan ha ikväll när dom ska på bandy.

Hockey+Fika

Efter lunchen idag gick vi hem till mamma som var ledig idag.Där bakade vi dumlekakor till kvällens match.Sen kom syster och hennes man så käkade vi ryggbiff med potatisgratäng sååå gott.Syster hade även med en snickerstårta som hon bakat som var mycket god.Det blev verkligen en svullar kväll där hemma.Matchen slutade riktigt bra , 4-1 till LHC.Förhoppningsvis har det vänt för dom nu men det återstår att se på lördag.


Hände Nu Då

Dom somna skavfötters men vakna så här.....



Nora har lyckats ta sig upp till Nova för lite myspys.

Grattis Syster 30 År

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min systers 30-årsdag , HURRA HURRA HURRA!
Så innan älskling åkte till jobbet åkte vi dit på en fika.Det fick bli en snabb fika för älskling skulle börja tidigare sen blev Neo jätte ledsen för han fick ont i örat.Så nu återstår det att se om han har fått öroninflammation.

Nova Bloggar

Den senaste tiden har Nova tjatat allt mer om att hon också vill ha en blogg.Så nu har hon äntligen startat en och bloggar som tusan.Neo får aldrig ha sin dator ifred längre hahahaha.

Sjuk Tjej

Nu har Nora också fått sig lite basilusker.Hon har fått feber , hosta en rinnande näsa.Är det inte bättre imorgon tänker jag ringa vårdis , bvc har givetvis ingen telefontid på onsdagar.Så vi kan få komma så hon får nått mot sin hosta.Jag är livrädd att hon också ska få krupphosta som Neo har.Det har han haft i helgen och han är fortfarande hostig.Det går även vattkoppor på dagis så det dröjer nog inte länge innan alla har det också....

Ny Pyjamas Igen

Igår åkte tjejerna nya Lilla My pyjamasar på.Dom var lite långa i ben och armar men det funka.

Förkyld

Usch och fy....imorse vakna jag och var jätte förkyld , ont i halsen har jag också.Så nu knapras det halstabletter , alvedon och pumpas nässpray för glatta livet.Värst blir det på kvällen/natten....inatt vakna jag flera gånger av att jag hade ont i halsen.Den kändes jätte tjock och det gjorde ont när jag svalde.Hoppas bara basiluskerna håller sig borta från barnen!

RSS 2.0