Graviditets Vecka 33




I magen:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

 

vikt.JPG langd.JPG

2-2.2 kg

43 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Partner:

Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.

Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Läkarbesök

Idag har jag träffat min läkare igen.Hon kolla läget och allt var bara bra , inget som tyder på att dom skulle vara på G nu PEPPAR PEPPAR!Hon sa att Twinsen växte exemplariskt =) Men hon gav strikta order om att denna månad ska jag VILA!Frågan är om jag kan vila mer än vad jag gör och hur lätt det är att vila när vi ska flytta samt göra om på nya stället?"

Sååå Underbart!

Detta trodde jag verkligen inte att LHC grabbarna kunde klara av men tjii fick jag och många andra!Efter ha haft 1-3 i matcher vänder dom totalt och vinner 3 raka.Den sista var ikväll då dom ägde i CC , 4-2 smiska dom Frölunda med.Nu väntas det en massa matcher i påsk samtidigt som vi ska fixa den nya lägenheten , skulle vara bra om man kunde vara på två ställen samtidigt!


Pimpat Påskägg

Idag tog Neo med sig sitt påskägg från dagis som han pimpat till.Tror aldrig jag sett ett sådant otroligt fint påskägg.Han trodde att han redan skulle få godis där i hahahaha.


Did You Hear About the Morgans?

Som jag tidigare skrev så hade vi filmmys i lördags och en till film som vi såg var Did You Hear About the Morgans?.En rätt rolig komedi med Hugh Grant och Sarah Jessica Parker.Men jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början men blev glatt överraskad.

Om Har du hört ryktet om Morgans? :

Ett nyseparerat äkta par i New York blir vittnen till ett mord och tvingas in i vittnesskyddsprogrammet så att de blir förflyttade till en landsortshåla i Wyoming - där de dessutom måste bo ihop.

Ultraljud nr5

Nu har vi precis kommit hem efter ett tul , tillväxtultraljud.Allt såg bra ut och dom ligger i en båge.Så det är inte så lustigt att jag tycker det är jobbigt att andas och äta eftersom tvåan ligger med ryggen och rumpan och trycker på upp till.Tvilling 1 väger 1852g och tvilling 2 1783g börjar bli mycket bebis i magen nu.Eftersom ettan ligger med huvudet så långt ner så blev det ingen bild men en på tvåan fick vi.Tycker mig känna igen detta prutande eller vad säger du Empa?


Vi Har Fått En Vagn

Älskling har en kompis som har tvillingar och i fredags när han släppte av honom efter Stockholmsresan fick vi en vagn.Tror den heter Carena Sulky Twin Buggy , den är jätte fin iaf.Skit bra att ha som extra vagn det jag stör mig på är färgen bara hahahaha jag är ju mycket för svart/grått.Men va fan vi fick den och den är super fin så vi är jätte tacksamma =)


The Box

Igår hade jag och älskling filmys efter att Neo somnat.En av filmer vi såg var The Box med Cameron Diaz.Filmen började rätt bra men sen gick det bara neråt.

Om The Box:

Ett par i yngre medelåldern får en låda levererad till sin dörr. Den innehåller en konstruktion med en knapp. Strax därefter får de veta premisserna: Om de trycker på knappen dör någon de inte känner - och själva får de en miljon dollar.














Sommartid

Glöm för tusan inte bort att dra fram klockan en timma inatt klockan 02.
Jag ska fuska och dra fram redan nu så jag inte glömmer.


Brinnande Shopping

På eftermiddagen idag åkte vi en sväng till stan för att shoppa skor till Neo.Det blev tre par på skopunkten , två svettband och ett par solbrillor på H&M åt honom.Vi tog även en lunch på Ming och det sluta i ett drama.Grabbarna tog buffé medans jag tog min favvo kycklingfilé med champinjoner och bambuskott.Maten kommer på typ en värmeplatta som hålls varm av ett stearinljus.Så jag skjuter den nära tallriken och helt plötsligt känner jag en brand doft.Då har jag lyckats tända eld på min servett som halvt stod i lågor.Jag lyckades släcka den mindre branden och en i personalen kom förbi och skratta, han börja prata om brandbil hahahaha.Det sluta lyckligt iaf för om jag lyckats bränna ner Ming hade jag nog inte varit så populär.


Gräsänka

Just nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem från Stockholm.Han och ett par kompisar åkte dit för att se djurgårdsmatchen.Och jag kan inte sova innan jag vet att han är hemma hahaha.Eftersom jag och Neo var själva åkte vi hem till mamma o pappa och tittade på LHC matchen , snacka om rysare!Men som tur var vann LHC med 3-2 så de blir match på söndag också!KÄMPA NU GRABBAR!
Vi hade även räkfrossa där hemma som Sandra kalla det.Jag hade mera kräftstjärtsfrossa eftersom jag inte gillar räkor förutom på pizza.Neo röjde järnet med sin fotbolls outfit som han även skulle sova i.Hans nya grej är att sova med en massa olika kläder på sig hahaha.Jag hann knappt lämna hans rum innan han drog timmerstockar!


Vilket Väder!

Idag är det verkligen VÅR i luften.Inte en dag förtidigt än att det kommer sol och värme nu.Men när man läser på aftonbladet idag skriver dom att det ska komma snö på söndag.Härom dagen stod det att det skulle bli så soligt och varmt.Meterolog verkar inte vara speciellt svårt att vara , kanske ska söka?!

Ikväll är det match igen , en förbannat viktigt match.Förlorar LHC nu så åker dom ut igen!Jag och Neo har redan börjat ladda inför matchen!Kom igen nu LHC och Engstrand med din moppemusche!


Klick Klick

Nu har jag precis klickat hem lite kläder till Neo från H&M.Dom har bland annat rea på två olika shorts så dom klicka jag hem.Blev även en del tröjor till honom men inget till mig.Jag tycker H&M storlekar är så svåra.Jag beställde en gång en kjol i M och den var alldeles för stor liksom linnen och jag orkar inte hålla på o skicka tillbaka o styra.

Lite av det som klickades hem =)



Våffeldagen

Idag är det ingen vanlig dag för det är det självaste våffeldagen hurra hurra hurra!Måste säga det att det suger lite i våffeltarmen.Iofs fuskade vi och glufsade våfflor i lördags men det kan nog luta åt lite våfflor idag också.Frågan är bara om jag orkar handla?!
Nån som vet om de finns onlinevåffla?Ja menar det finns ju onlinepizza!


Graviditetsvecka 32

 

I magen:

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG

1.8-2 kg

42 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande.

Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.

Partner:

Du och din partner kan tillsammans läsa om förlossningen och olika smärtlindringsmetoder. Det är en trygghet att ha kunskap om vilka alternativ som finns och deras för- respektive nackdelar.

Mödravården:

Fortsätt att besöka din barnmorska varannan vecka.


Täpphet!

Hur underbart är det inte att vakna med en helt igentäppt näsa?!Det är vad jag gör varje morgon vilket börjar bli fruktansvärt jobbigt.Vet inte hur många 100 jag lagt på nässpray men det är en mindre förmögenhet.Och dessa nysattacker är inte till o tala om!Folk tyckte ja nös mycket innan speciellt på jobbet men det är inget om man jämför med nu.Men nu är det inte långt kvar tills bebisarna kommer och förhoppningsvis ger det med sig då annars tänker jag sälja min näsa och köpa en ny!

Ikväll är det match igen och då bara måste LHC sparka stjärt!Kom igen nu CLUBEN för tusan!

Ramlösa - Blodgrape & Apelsin

Jag måste bara tipsa om en ny smak på ramlösan , blodgrape & apelsin.
Den är förbannat god måste jag säga!


Skatteåterbäring

Nu har jag precis kollat in min deklaration.Och som väntat kommer det klirra till på kontot när skatteåterbäringen börjar delas ut.Jag brukar ta mina skattepengar och åka till Ullared för på hösten och även detta år blir det en resa med massor av shopping.


Den Berömda

Hockeymatchen blev en katastrof men Engstrand gjorde en suverän insats i målet.Vårat fika däremot var en riktigt hit vill jag lova.Det var den berömda daimrulltårtan som vi bakat , såååååååååååå gott!Tyvärr är inte bilden den bästa.



Receptet på den hittar ni under kategorin recepet!

Hockeyfika = Check

Idag har jag och Neo bakat lite hockeyfika till kvällens match.Mamma hetsar jämt om att jag ska baka nu när jag är hemma så ikväll ska hon få sig lite hembakat.Vad det är vi bakat får ni se senare men jag kan säga som så att det är den berömda!


WTF Har Hänt?

Tänka sig vad som kan hända på 7 månader.Den första bilden tog jag den 21/8-09 och den andra idag 21/3-10 , ser ut som jag svalt en stor badboll!



Synd bara att jag förmodligen aldrig kommer återfå den kroppen.
Iaf inte som det känns nu!

Slappar Dag

Idag har vi haft en riktigt slappardag.Jag har haft/har jätte ont så jag kan knappt gå idag =( Sen har vädret ändå varit skit trist , ena stunden regnar det sen är det snöblandat och till sist snöar det.Jag vill ha VÅR nu , sol och värme!
Till middag styrde jag iaf upp en tacobuffé.Grabbarna åt med färs och jag med kyckling , såååååå gott!

Grabbarnas


Min smarriga tortillas med massor av rucola!



Haru Skitit På Dig

Jag har flera gånger under denna graviditet känt hur hormonerna sprutar ur mig och jag får lusten att bitchslapa nån.Igår på vägen till bilen var det älsklings tur.Han kläcker då ur sig haru skitit på dig?Tydligen gick jag som att jag hade det enligt honom.Men då j*vlar!Det borde vara tilllåtet för gravida att få bitchslapa när dessa idiotiska kommentarer kommer(jag har fått höra en del så det skulle vara många röda svidande kinder).Testa själv på att ha ont när du går , sitter och ligger så kanske du också går som du skitit på dig.Men som lite plåster på såren fick jag lite massage och kli =)

Barnmatsvärmare

I veckan köpte jag en barnmatsvärmare , den använder man för att värma flaskor och barnmatsburkar.Man kan använda den i vanligt uttag samt i bilen vilket är super om man ska på lite semester.Till Neo behövde vi ingen men nu känner jag för att allt ska gå så smidigt som möjligt vid matning så kan en komma väl till användning.Om jag inte kan dubbel amma så är tanken att dom kommer ammas/flaskmatas varannan gång.Och då är det ju super smidigt att ställa i flaskan och ställa in rätt temperatur ist för att passa vatten på spisen elle micron.


Tvillingföräldragrupp

Igår var vi på sjukhuset på en tvillingföräldragrupp.Det var en BM som höll i den som fått tvillingar i två omgångar.Vi var rätt många par som ska i vår/sommar så det var skoj.Hon visade lite bilder och prata och vi fick ställa frågor.Så det var väldigt intressant att höra hur hon haft det.Lite jobbigt bara att sitta i 3 timmar på en hård stol.Hon sa det att det var lika bra att handla allt nu (fanns dom som inte köpt nått) eftersom bebisarna kan komma när som efter vecka 25.Det var ett par som redan låg inne och bebisarna var på G i vecka 29.Eftersom jag är köp galen så är vi redo men jag hoppas att vi hinner flytta!Nu ska vi ta oss an vårat stora förråd , ut med skiten!

Luftslottet Som Sprängdes

Nu har vi äntligen sett den sista filmen i Millenniumserien , Luftslottet som sprängdes.Den var som dom två tidigare filmerna mycket bra.Lite tråkigt bara att det inte kommer nån mera.

Om Luftslottet som sprängdes:

Detta är den tredje, avslutande och avgörande delen i Millenniumserien och som tar vid där ”Flickan som lekte med elden” slutade. Lisbeth Salander försöker bli fri från anklagelserna för trippelmord, samtidigt som Mikael Blomkvist gräver i Salanders dolda förflutna för att komma sanningen närmare.









Paket

Igår hämta jag ut ett stort paket på macken.Det var ett grytset jag beställt via handels.Jag fick en rätt bra deal bara för jag är med i facket , ordinarie pris 2495:- men jag gav bara 599:- plus frakt.Så nu har jag ett nytt set som är redo att packas upp i nya lägenheten , mindre än två veckor kvar =)


Ice Cream Smoothie

Igår fick en ny glass följa med mig hem från maxi.Häagen-Dazs nya smoothie glass bestående av fruktsorbet kombinerad med gräddglass.Den finns i två olika smaker , Raspberry & Summerberries och Mango & Apricot , jag valde Raspberry & Summerberries.Den var riktigt god en läskande glass som kommer bli perfekt att njuta av i sommar solen.


Shopping

I eftermiddags följde jag med mamma till ikano en sväng och givetvis kom jag inte tomhänt därifrån.Det blev en flaskhållare till vagnen som redan är monterad och testad av Neo och två tröjor till honom.Imorgon blir det nog lite shopping också då det lutar åt en sväng på stan =)


Graviditets Vecka 31


I magen:

Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero

på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.

Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

 

vikt.JPG langd.JPG

1.7-1.8 kg

39-40 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom

barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.

Partner:

Många kvinnor känner av värk i ryggen eftersom barnets tyngd skapar en stor belastning på den. Du kanske kan lindra besvären genom att ge massage.

Mödravården:

Om du har onti ryggen eller liknande kan barnmorskan remittera dig till en sjukgymnast eller sjukskriva dig. Har ett tungt yrke eller ett yrke som kan vara skadligt för ditt foster har du rätt till omplacering. Om det inte är möjligt kan du ansöka om havandeskapspenning. Prata med din barnmorska om det.

Tvillingar:

I den här veckan föder 10 procent av dem som väntar tvillingar och 30 procent av dem som väntar trillingar.




Halt Som Tusan

I morse när älskling lämnade Neo på dagis lyckades han halka till och vrida till ena knät.Så nu kan han knappt gå längre =( Vi som har planer på att röja stora förrådet i helgen och jag får inte bära och älskling kan i nuläget inte gå så det blir ju intressant.Säger som Neo brukar säga... TYPISKT!

Tvårätters

Idag slog vi på stort och hade paj till efterrätt.Det blev frödinges smarriga blåbärspaj med marsansås såååå otroligt gott!


Läkarbesök

I morse var jag på mvc för ett läkarbesök.Vi prata en hel del om snitt så hon ska prata med nike sköterskorna och se vad dom säger.Förmodligen blir det ett samtal med en nike sköterska.Jag vill bara få det bestämt nu eftersom tiden rinner iväg känns det som.Sen gjorde hon en undersökning och tappen var fortfarande rätt hård och långt bak men jag har börjat öppna mig lite.Vilket är vanligt när man är omföderska så nu är det ännu mera vila som gäller , kul!

Forma Fettet

Eftersom magen blir som en enda stor bulldeg efter förlossningen köpte jag idag en gördel trosa.Dom är ju bara för heta hahaha.Jag hittade en inte allt för ful på lindex med spets som jag tror kommer bli bra.Den åker med i bb-väskan för här ska fettet formas!

Shaping Shirley Formar mage och höft

Århundradets Hockeymatch Nattskift vs Dagskift

Vilken upplevelse det var att se ett gäng galna styckare lira hockey.Matchen var väl planerad med en tjej som sjöng nationalsången , speaker, två domare ,  precis som en "riktigt" match.Grabbarna kämpade med livet som insats men tyvärr förlora nattsikftet på straffar.Man kan inte vinna jämt men kul hade dom och det hade vi i publiken också , det var riktigt mycket folk som kom och titta vilket var skoj.

Uppvärmning


Nationalsång


Maaaaaaaatch


Eftersom det stod 2-2 valde natt att ta time out och strax därefter tog dag sin.


Men det sluta ju som sagt med straffar som sluta med vinst för dag


Tack för en god match

Gräsänka

Det är precis vad jag är idag , älskling har redan åkt =( Han ska spela hockeymatch i Cloetta Center med jobbet , dagskiftet mot nattskiftet.Givetvis ska vi åka och heja vi har redan lite hejaramsor på lager hahaha.Sen har dom blivit bjuda på matchen LHC mot HV71 och det lutar nog åt en o annan öl sen kan jag tänka mig.Bilder kommer sen från matchen.

Kan Din Mamma Andas?

Idag när vi hämta Neo berättade en av fröknarna om ett samtal dom haft.Neo hade sagt Min mamma kan inte andas.Kan din mamma andas? Hahahahaha han är ju bara för rolig.Varför han sagt/frågat så är för att jag är fortfarande helt genom förkyld vilket jag varit sen innan jul.Och varje morgon är jag helt igentäppt så brukar jag säga att jag inte kan andas.Han hade även berättat igår att han älskade sin mamma =)

Duschmunstycke Extra Large

Efter att ha hittat golv och hämtat tapetkataloger igår kände jag ett behov av att köpa nått.Ibland (rätt ofta) får jag behov av att shoppa.Eftersom det inte fanns så mycket tid innan Neo skulle hämtas så blev det ett nytt duschset med ett munstycke som var XL fanns även i XXL men jag tyglade mig.Den har 5 olika strålar  , spray , massage , soft , combi och soft mix.Ska bli intressant att inviga den sen när vi flyttat mohahahaha.


Såååå Glaaaaaaaaaad

Idag ringde jag och kollade med fastighetsskötaren hur det blir med tapeter till våran nya lägenhet.Vi kommer få tapeter till alla rum plus färg till kök m.m.Så jäkla underbart att vi slipper betala själva vilket vi gjort till våra tidigare lägenheter.Så nu har jag med mig 3 kataloger hem att spana i , Neo han har redan bestämt sig.Han ska ha blått igen som LHC hahaha.Sen har jag även hittat ett billigt klickgolv på Bygg Max som vi ska lägga i alla rum för den fula plastmattan tänker jag inte ha mera.Med andra ord kommer vi ha fullt upp hela påsken med en total makeover av lägenheten.Kommer bli sååååå bra , hoppas bara twinsen stannar flytten ut!

Graviditets Vecka 30

 



I magen:

Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka.

Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer.

 

vikt.JPG langd.JPG

1.5-1.6 kg

38 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Att du ha en god hållning är viktigt för att minska belastningsskadorna på din rygg. Förstoppning är också ett vanligt problem. Det kan bero på att du motionerar mindre och att hormonet progesteron hämmar tarmrörelserna. Om du tar järntillskott så bidrar det också till trög mage. Motionera regelbundet, drick mycket vatten och ät fiberrik mat. Passa också på att börja ladda kolhydrater inför förlossningen.

Mödravården:

Du fortsätter att besöka din barnmorska cirka varannan vecka fram tills förlossningen.

Tvillingar:

Fram till vecka 30 har tvillingfoster samma tillväxt som ensamma foster men från och med vecka 30 minskar tvillingfostrens tillväxt. De har mindre plats i livmodern än ensamma barn.


Bm Besök

Nu har jag precis kommit hem efter ett besök hos barnmorskan.Allt var bara bra men hon vill att jag ska öka på mina järntabletter igen.Just nu försöker jag ta en om dagen och bm vill att jag ska försöka ta två.Nackdelen för mig är att magen bråkar , men jag ska försöka.Mitt sf-mått är 32 hjärtljud tvilling 1 130 och tvilling 2 140 , lite lägre än tidigare men inga konstigheter.Nästan besök till kvinnohälsan blir till min läkare på måndag för samtal om förlossning , hoppas jag får mitt snitt som jag vill!

Pandora feat. Matt Hewie - You Believed

Såååååå bra att den ger mig lust att skaka rumpa!
Synd bara att det blir en mindre jordbävning då =(



Skummig Söndag

Den här helgen har varit en riktig slappar helg , igår var jag inte ens utanför dörren.Iofs har jag rätt många dagar då jag endast går fram o tillbaka till dagis.Längtar som tusan tills jag kan ge mig ut och gå utan att få ont och en miljard sammandragningar.Skulle fan kunna tänka mig i dagsläget att springa hahahahaha.Igår skulle vi haft filmkväll med en massa bra filmer.....men efter en kvart somna älskling vilket inte var helt oväntat , så jag flippa mellan tv-kanalerna halva natten ist.Sova är inte det lättaste eftersom en skön sovställning är svår att hitta.Så idag har jag legat och slappat innan vi tog oss an bombnedslaget här hemma.Märks ingen skillnad direkt efter städningen eftersom det står banankartonger , barnvagn m.m. överallt.Men snart får vi nyckeln så vi kan börja köra bort lite.
Neo passade på att ta sig ett riktigt skumbad innan sängen i det rena skinande badkaret , givetvis skulle jag fota honom =)


I Love You , Man

Igår lånade vi med oss en ny komedi hem som lillebror tipsa oss om , I Love You , Man.Såååå jäkla rolig den var , vi skratta nästan hela tiden.Den filmen rekommenderar jag verkligen om man vill skratta!

Om I Love You, Man:

Peter Klaven är en man utan vänner som går på en serie av manliga dejter för att hitta en bestman till sitt bröllop. När han väl hittat en bestman vän sätter denna nya vän hans relation med fästmön på prov.

















Grattis Lillebror 20År

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min lillebror 20-årsdag HURRA HURRA HURRA!Så vi ska strax iväg och kalasa på bland annat varmsmörgåstårta mmmmm.Jag ska även passa på att få lite hjälp med min iphone , fattar inte allt än =)

Slappar Dag

Idag har det inte blivit nått gjort , jag har slappat hela dagen.Fast jag skulle ha behövt tvätta en maskin men det får bli imorgon.Jag och Neo gick hem till mamma efter dagis så var vi där hela kvällen och kollade på LHC , vilken katastrof!Men man kan ju inte vinna jämt.

Idag testa jag också att ta lite kort med iphonen , Neo fick vara modell =)

Graviditetsvecka 29

 

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

Nedan kan du se en av våra filmer gjorda med den unika 4D-ultraljudstekniken. Det är en ny och revolutionerande teknik som förbättrar vår kunskap om fostrets utveckling i livmodern. Filmen är gjord i vecka 29.

 

vikt.JPG langd.JPG

1.2-1.4 kg

35-36 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Partner:

Om ni vill inreda en barnkammare kan det vara en bra tid att göra det nu. Efter förlossningen är det svårt att få tid för några större projekt. Dessutom är det inte nyttigt för barnet att andas in byggdamm eller färglukt.

Mödravården:

Du besöker mödravården varannan vecka fram tills förlossningen.

Tvillingar:

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 29 eller 30 när man väntar tvillingar.

Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.


Påskmust

Igår njöt vi av årets första påskmust , must är ju bara sååååå gott.Till den mustiga musten avnjöt vi hämtmat från Ming såååååå jäkla gott!Ibland måste man lyxa till det på vardagarna =)


iPhone 3GS 16 GB

Säger bara skam den som ger sig!Efter ha ringt runt till varenda butik som säljer mobiler lyckades jag hitta iPhonen som jag ville ha på siba , plus poäng till dom.Vi gasade dit och dom hade två kvar av den sorten vi ville ha , älskling var ju givetvis också tvungen att ha en.Säljaren var snäll och fixade en bra deal på försäkringen åt oss.Egentligen skulle 1år kosta 1025:- st men vi fick båda för 750:- Sen så har telenor surfa fritt , dvs jag kan surfa hur mycket jag vill gratis!Det kommer passa oss utmärkt när vi flyttar eftersom vi blir utan internet i ca 10 dagar så jag kommer kunna koppla upp mig på min bärbara via iphonen.


Typiskt

Efter att Neo varit hos tandis för en kontroll av sin framtand (inga problem där) så åkte jag till ikano för att införskaffa mig en ny mobil.Jag känner att det är dags för en iphone.Helt redo gick jag in på Telenor....MEN när killen kollar lagerstatus visar det sig att den är SLUT!Den var även slut i stan och den kommer hem om ca 10dagar , vilket kommer vara lååånga 10dagar.Jag vill ha min nya mobil NUUUUUUUUUUUUUUUU!Han tipsa om att jag kunde kolla inne på The Phone House så jag knallade dit med lite hopp.Det första killen frågar mig när jag säger att jag vill ha en svart iphone är VARFÖR VILL DU HA EN IPHONE?Det ska vela du bara skita i tänker jag för mig själv.Inte säger man så till en kund?!Jag ska behöva förklara mig varför jag vill köpa en sak , skulle inte tro så.Men det visade sig att han inte heller hade nån så han trodde vela att han kunde få mig att köpa nån annan , men icke!

Kycklinglasagne

Dagens middag blev en otroligt lyckad kycklinglasagne.Jag hackar kycklingfiléer till små molekyler ist för färs eftersom jag inte äter färs.Rätt jobbigt att helt hysteriskt hacka med kniven så jag kanske skulle investera i en mal.

Neos tallrik
Därav alla grönsaker , ungen är galen i frukt o grönt =)

RSS 2.0