The Alphabet Killer

Härom kvällen såg vi filmen The Alphabet Killer.Inte direkt världens bästa film , blev lite små irriterad när hon blev schizo.Handlingen höll inte riktigt så det är ingen film jag direkt rekommenderar.Annars brukar jag gilla filmer som är baserade på verkliga händelser.


Om The Alphabet Killer:

En flicka hittas mördad, och även om kollegorna inte håller med tror sig polisen Megan Paige vara något på spåren. Hon har alltid en intensiv approach till sitt jobb, men denna gång har hon det inte under kontroll. Det blir till en besatthet och hon börjar hallucinera. När hon inte lyckas lösa fallet försöker hon ta livet av sig och spärras in, diagnostiserad med schizofreni. Två år senare hittas ännu en död flicka, under samma omständigheter, och Megan får återigen chansen att hitta mördaren. Baserad på en verklig händelse.


Bild

Äntligen Hemma

Jag har precis kommit hem från ett 10-timmars pass på jobbet.Men det är nästan bara att vara hemma och vända , 06:00 ringer klockan imorgon.Nu ska jag ta nått att käka och durra sen blir det sängen......Natti natt natt

Mamma....Jag Älskar Dig

Jag o Neo låg i soffan och kollade på tv när han vänder sig emot mig och säger
- Mamma.....Jag älskar dig!
Han är minsann världens gulligaste unge!!

Seven Pounds

Härom kvällen såg vi en riktigt bra film , den var lite seg i mitten men slutet gjorde hela filmen.Så jävla bra och så otroligt sorglig.Will Smith gör rollen skit bra , ni bara måste se den om ni inte sett den!!
 

Om Seven Pounds:

Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgån g. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.




Bild

Beroende

Jag har gått och blivit helt beroende av sockerärtor.Det är sååå jäkla gott , jag äter dom som godis!!!!Köpte med mig en hel påse hem som jag ska gotta i mig framför tv:n =)




XIII

Igår såg vi äntligen klart filmen(serien) XIII , det tog oss 3 dagar.Den är hela 173min lång , fast det kändes inte som så.Den var riktigt spännande hela tiden dock tyckte vi att slutet kunde varit annorlunda.Många frågor som man inte fick svar på men den var iaf skit bra!


Om XIII:

Den första kvinnliga presidenten Sally Sheridan blir ihjälskjuten av en krypskytt efter ett tal. Hennes lönnmördare underkommer knappt brottsplatsen med sitt liv intakt. Tre månader senare hittar ett äldre par en skadad man i ett träd. Den unga mannen kan inte komma ihåg någonting om sin identitet. Hans enda ledtråd är en tatuering vid hans axel, "XIII".






Bild

Fruktsallad

Strax ska vi avnjuta en otroligt god fruktsallad jag gjort framför en film.Hemligheten bakom en riktigt smarrig fruktsallad är en skvätt brämhults apelsinjuice.


Dagens Middag

Idag slog jag till och köpte färsk pangasius , sååå jäkla gott.Den blev panerad med lime & citron peppar till serverades kokt potatis med dillsås med citron , älskling var tvungen att ha remouladsås.Det blev hur gott som helst , Neo han klämde en hel själv  och dom är inte små =)

Resultatet



Tv-Kväll

Nu väntas ett par timmar framför tv:n. Först ut är CSI New York , som för övrigt är ett måste på måndagskvällarna.Efter sen visas det en dokumentär  om en man som är till hälften man och till hälften trä , jaa ni hörde mig TRÄ!Se om jag pallar att se den ....den kanske är för vidrig med tanke på hur han ser ut på bilden!

Bild/fakta

Kanal 5 21:55
I kvällens dokumentär möter vi 32-årige Dede som bor i en avlägsen by i Indonesien med sina två barn. Dede som tidigare arbetat som fiskare har en mycket ovanlig hudsjukdom. Han har rotliknande strukturer som växer på hans kropp och grenverk som kan växa upp till fem centimeter per år och som skjuter ut från Dedes händer och fötter. För att försörja sig och sin familj jobbar han på en cirkus där han visar upp sin trädliknande kropp. Hudspecialisten Dr Anthony Gaspari från Marylands universitet åker till Indonesien för att försöka ställa en diagnos på Dedes mystiska tillstånd.
 

Tears In Heaven

Surfade runt lite på youtube och hittade den underbara låten Tears In Heaven.Så jävla bra rent utsagt men så otroligt sorglig!Han gör en bra cover men det är nått speciellt med orginalet...




Tears in Heaven är en ballad från 1991 skriven av Eric Clapton och Will Jennings och sjungen av Clapton.

Den handlar om Claptons saknad efter 4-årige sonen Conor som dog i en olycka 1991. I mars 1991 glömde en fönsterputsare att stänga fönstret på 53:e våningen i familjens lägenhet på Manhattan. Conor kröp fram till fönstret, tittade ut och föll sedan och landade på taket till ett trevåningshus, han avled senare.


Duktiga Jag

Medans grabbarna åkte och badade idag passade jag på att först ta sovmorgon , vilket var helt underbart.Sen satte jag igång att rensa bland Neos leksaker , ungen har sjukt mycket leksaker.Fyllde två banankartonger lätt som en plätt , så nu är det så fint så....frågan är bara hur lång tid det tar innan han vänder upp o ner på allt? =)
Sen plockade jag iordning i resten av lägenheten , finns en hel del som ska bäras ner till det stora förrådet men orka.....Nu står allt skit i v-rummet och bara väntas på att bäras ner , men det får allt älskling bära ner!
Sen dammsög jag och torkade golven.För att få golven här någorluna rena måste jag skura för hand , hatar dessa jävla plastmattor!
Nu är det bara badrummet kvar som ska städas men det får bli imorgon för nu är jag helt matt!

NätShopping

Nu har jag precis beställt lite kläder från H&M och som vanligt är leveranstiden på 100år.Riktigt dåligt för om man kan beställa en vara då borde den också finnas klar att skickas.Några kläder kommer inte förrän i Mars , det är liksom Januari nu!Vad det är jag beställt återstår att se =)

HELG

Så underbart!!!Det är fredagskväll och jag är ledig nu i 3 hela dagar!!Synd bara att tiden går så fort när man är ledig och som alltid är helgen redan fullspäckad elle nästan iaf.
Imorgon ska vi lämna Lillfisen hos farmor så ska vi dra till stan , vi ska bland annat köpa en födelsedagspresent till mamma.Vi ska dit sen på lite kalas.Sen är det visst hockey hela kvällen , underbart....NOT!
Nu tar jag helg!

Proppmätt

Tror jag snart spricker....så jäkla mätt.Skulle behöva lägga mig och ta ett vil känner jag men icke , mot ica!Nu väntas ett kort pass i kassan , 15:15-20:15.Jag hade hoppats på att telefonen skulle ringa imorse så jag skulle få börja tidigare , riktigt segt att börja så här sent.Men jag har hunnit med att laga mat till Neo o låda till älskling , laga mat till mig och en matlåda och kört ett träningspass på orbin =) Gick riktigt trögt med jag gav inte upp , en mil blev det =) Nu ska jag försöka få liv i Lillfisen som envisas med att gå och lägga sig så fort jag fått upp honom , trött kille =)

Domen

Idag har jag som sagt varit hos tandis , var sjukt nervös innan.Jag fick komma till en tandhygienist som jag inte träffat innan , en trevlig kille.Det plåtades och pillades och till sist kom domen....så nervös.Det var endast en gammal lagning som behövde bytas *lycka*...Inte så illa pinkat med tanke på att det var 4 hela år sen jag var där sist. =) Men jag måste köra med tandtråd , så nu gäller det att få in lite rutin på det.Sen ska jag köra med en starkare floursköljning flux , så om jag sköter detta kommer jag få det perfekta Hollywood leéndet!

Jag Vill Inte

Jag vill verkligen inte gå till tandis idag....Det är liksom 4 år sen jag var där sist så tänderna lär vara katastrof!

Fler Besökare Till Bloggen

Surfade runt lite och kom in på denna sida Viral Trafik , genom att bli medlem där får du en massa besökare till bloggen gratis.Du kan bli medlem via länken här =)

http://www.viraltrafik.se/?sofsan

Sen finns ju underbara Mer-Trafik , för att bli medlem där klickar du på länken under.


Bloggsurfa är också en jätte bra sida att få besökare igenom och även hitta andra roliga bloggar att läsa.Bli medlem via länken.


Ledig

Idag är jag LEDIG , vilket är välbehövligt efter förra veckan.Kikade ut genom fönstret och vad är det jag ser?En massa snö!En massa är kanske o ta i men va fan , jag vill ha sol och värme nu!Är trött på detta , men förhoppningsvis försvinner det snart.Idag blir det till o tvätta , alltid lika kul att göra när man är ledig elle vad säger ni?

Inta Soffläge

Äntligen börjar denna vecka nå sitt slut!Måste erkänna att den gått hur fort som helst , fast sista timmen idag var riktigt seg.Nu ska jag durra ta nått och käka sedan inta soffläge.Såååå skööööööööönt!

PizzaTime

Efter en stressig dag på jobbet beslutade jag att det skulle bli hemmagjord pizza , sååå jäkla gott.Den är precis uttagen ur ugnen så den ska bara svalna lite innan vi glufsar i oss den.
Sen blir det  film time , har en hel del intressanta rullar på lager.
Imorgon är det ica som gäller hela dagen , jobbigt men det blir rejällt med stålar!

Godkänd

Igår var älskling och besiktade våran bil , den blev godkänd!Om inte hade jag ringt Biva där vi spenderade 8000:- på bilen.Men nu är allt frid och fröjd =)
Nu ska jag iväg till jobbet , underbara passet 10-20 som gäller.Dom senaste dagarna har gått med räserfart så förhoppningsvis gör denna det också.Annars brukar ju tiden gå fruktansvärt lååångsamt när man längtar efter nått....

Redo

Jag har tränat , duschat , käkat pannkakor dvs jag helt redo för ett arbetspass i deli!

Fia Tycker Till

Denna vecka är min hatvecka på ica , bara en massa kvällar och långa pass.Visst att jag vill ha längre pass men inte alla i samma vecka , denna vecka tex spenderar jag 54 timmar på ica medans jag en annan vecka spenderar endast 25.Lite jämnare utdelning tack!Fast det är riktigt skönt när man stänger söndagskvällen och jag vet vilken glidar vecka jag har framför mig!
Idag är det stängning som gäller så som igår.....möter älskling i dörren.Idag får jag inte se honom alls för han börjar jobba 21 och jag slutar då =( Han får lämna Neo hos mamma o pappa så får jag hämta honom sen eller om dom kommer med honom.Jag tycker det är fruktansvärt orättvist på jobbet för det finns dom som inte har en enda 21 stängning men däremot en massa öppningar.Har vi öppet till 21 då ska man banne i mig ha tid tills dess också!Det är faktiskt inte skoj att jobba bara en massa kvällar , visst att jag fått ett bättre schema än vad jag hade innan men det finns dom som har det 100 gånger bättre.

Catty Garden, Side

Nu har vi bokat en 2 veckor resa för hela familjen till Turkiet i sep.Vi åker till Side och kommer bo på ett hotell som heter Catty Garden.Det ligger lite längre från stranden men va tusan det va 4000:- billigare och dom pengarna kan vi ha så mycket roligare för.Sen är det ju bra att man får lite motion på semestern =) Vi har bokat resan tillsammans med min svärmor och hennes man , hon fyller 50år den 4 okt så det ska firas.Så nu blir det till o spara pengar för om det är nått jag ska göra i Turkiet så är det att SHOPPA!!!!!!!!!


Ledig

Idag är jag ledig vilket känns helt underbart!Ska se ett nytt avsnitt av OTH och Gossip girl , sen skriker tvättkorgen efter mig.

CSI

Strax börjar en av mina favorit serier nämligen CSI!Har följt den första serien nästan  från början , sååå bra är den.Och imorgon lutar det åt ett nytt avsnitt av One Tree Hill , som jag har längtat!!!!!!

Chokladmaränger

I fredas tipsade mamma mig om nya kakor ica kommit med , så jag kunde inte motstå att köpa hem och testa dom.Så otroligt goda , tog inte lång stund för oss att tömma paketet =)


Pizza & Hockey

Igår var vi som sagt hemma hos Sandra o Steff och försökte hejja fram LHC till en seger , slutade oavgjort.Det blev en o annan fika också , Neo han ville fika hela tiden =) Pizza smarra vi loss på sen , riktigt goda pizzor i Mantorp.Man känner sig inte äcklad efter som man kan göra av pizza.Hemma sen slockna Neo på direkten , han hade haft en lång dag.Jag satte mig vid datorn och väntade på att älskling skulle komma hem vilket visade sig bli tidigt imose!

                                              Fick en äcklig godis    Heja Lhc                                                          

Mot Mantorp

Idag ska jag o Neo åka till Sandra o Steff , blir hockey och pizza =) Älskling han ska på matchen med lite släkt så vi ville inte sitta hemma själva!Neo var även och tittade på när Casper spelad innebandy cup idag , gick visst inte så bra men Neo hejja på =)

Tar Helg

Så underbart att vara LEDIG i helgen!Det ska bli helt underbart att slippa jobbet i två hela dagar!Gäller att vila upp sig inför nästa vecka , min hat vecka!Så nu tar jag helg!
Trevlig helg allesammans!

Pengar Tillbaka

Efter att ha pratat med tjejerna på frissan här i Ekholmen beslutade jag mig för att ringa tillbaka och klaga , kändes skit jobbigt.Men eftersom håret ser likadant ut som innan så kändes det som att jag hade rätt.Det var en tjej som inte jobbade igår som svarade så hon kände att hon ville prata lite med dom som jobbade igår innan nått bestämdes.Efter ett tag ringde en tjej från igår upp mig och sa att jag skulle få tillbaka pengar eftersom dom sa 850:- när jag ringde och boka och fick betala 1290:- Men inget mer eftersom dom ansåg att dom gjort vad dom kunnat.....känns surt!Jag trodde aif att jag skulle få komma tillbaka och dom gjorde ett nytt försök gratis men icke!

Förbannad

Förbannad är bara förnamnet på vad jag är!Efter ha spenderat 3½ hos frissan ser håret nästintill likadant ut!Avfärgningen funka inte på mitt hår elle några slingor funka det på.Utväxten som jag hade färga vi mörkbrunt så det passar in med mitt andra hår.För att få mitt hår ljusare måste jag nog göra 100 avfärgningar till vilket jag inte vill för nått hår vill jag ha kvar på huvudet.Känner mig jätte besviken och arg , skulle vilja slå nån!Inte nog med att håret blev som det blev så kosta det 1300:- fast när jag ringde och boka va priset 850:- Men det berodde på att vi kört i en avfärgning till , tydligen kostar den 450:- Allt är bara BAJS! Jag ska nog köra i mörkbrun färg hädanefter i utväxten och låta det svarta växa bort.Så om sisådära 100 år kommer jag vara brunhårig!Eller om jag får rycket och gör en Brittan!

MakeOver

Idag ska jag åka till proffs & lärling och göra en makeover , dvs det svarta håret ska väck!Jag är så trött på att bara vara svart så nu får det vara nog!Jag ska även trimma till fågelboet =) Resultatet får ni kanske se när jag kommer hem om det inte blir allt för fult hahahahaha.Känner på mig att detta kan ta ett x-antal timmar!

Disaster Movie

I förrgår såg jag komedin Disaster Movie.Jag hade hört att den skulle vara dålig , dålig tyckte jag inte den var men inte direkt bra heller.Det blev ett o annat skratt så den får godkänt.
 

Om Disaster Movie:

En grupp av misslyckade äventyrare i 20-årsåldern hotas av så gott som alla kända katastrofer – asteroider, orkanstormar och jordbävningar och kämpar för sina liv för att sätta sig i säkerhet. Deras väg genom katastroferna medför olika utmaningar och mysterier som gänget måste lösa för att få stopp på den hejdlösa ödeläggelsen.








Bild
 

.

Crème Fraiche Med Kantarell & Cognac

Dagens middag blev marinerat kotlettspjäll med potatis , sås alá älskling och en massa sallad.Såsen blev riktigt god som älskling gjorde så plus poäng till honom.Men jag måste erkänna att jag va lite skeptisk i början bara för att crème fraichen innehöll cognac.



Recept:
Blanda till buljong (vi hade oxbuljong)
Tillsätt maizena redning så den blir lite
tjock.I med crème fraichen och låt det små
puttra!


Babylon A.D.

Igår såg jag färdigt filmen Babylon A.D. som vi började se i lördas.Jag hade läst att den skulle inte alls vara bra men jag tyckte den var helt OK.Visst att det var lite överdrivet när dom "onda" skjuter 1000 skott och inget träffar och när dom "goda" skjuter träffar dom på första.Men överlag en helt OK action , ett plus är ju att Vin Diesel är en riktig sexbomb =)


Om Babylon A.D.:

Legosoldaten Thoorop tar på sig högriskjobbet att eskortera en rysk kvinna till USA under fjärde världskriget. Vad han inte har en aning om är att hon bär på en hemlighet som en organisation är beredd att göra vad som helst för att få tag på.








Bild

Nyår 08-09

Nyårsafton börjades med ett jobb pass , 6:30-14.Gick hur bra som helst i kallis..... vad annars när eliten var där ;)Hem sen och försöka vila , vilket inte var det lättaste när man har en unge som lyste med ficklampa rakt i ansiktet.
18:00 skulle vi hämta upp Sandra på jobbet , passade även på att byta ett libero paket med trasiga blöjor.Det var rätt mycket folk i butiken för att vara Nyår ett par minuter i 6 på kvällen!Sen drog vi en tank och åkte till mamma o pappa där nyårsfesten va =)



Nyårsmiddan blev grillad kycklingfilé med potatisgratäng och sallad!



I väntan på efterrätt kan man ju passa på att provsmaka och kleta ner sig =)





Hjälper till lite i köket med vispning och provsmak



Efterrätt blev persikohalvor med ostkaka och glass , blev även lite maränger med chokladsås och grädde!



Ett o annat Buzz spel hann vi också med innan vi skålade in det nya året och smällde raketer!Neo blev jätte rädd och ville inte vara ute , stackarn!




Nu väntas ett riktigt händelsrikt år för oss , hoppas bara allt går enligt planerna =)



How to Lose Friends & Alienate People

Förra helgen såg vi filmen How to Lose Friends & Alienate People , riktigt rolig film.Simon Pegg fällde en o annan rolig kommentar , däremot blev jag äcklad av
Jeff Bridges hår.Han såg ut som ett riktigt snusk i filmen!


Om How to Lose Friends & Alienate People :

Sidney Young är en disillusionerad intellektuell som både beundrar och avskyr kändis- och modevärlden. Hans alternativa magasin driver med stjärnor och hånar trender, så när Young blir erbjuden ett jobb på det konservativa Sharps magazine i New York är det en chock! Nu börjar Youngs arbete och hans kärleksaffär med kollegan Alison Olsen kommer antingen hjälpa eller stjälpa honom.



Bild

Vilken Början...

Härligt det känns att inviga det nya året med en igentäppt näsa , en kliande hals , rethosta plus diverse nysanfall!

RSS 2.0