Bröllopsfotografen

Igår lånade vi med oss filmen Bröllopsfotografen från mamma o pappa.Rätt rolig film men vi hade väntats oss lite fler skratt.

Om Bröllopsfotografen:

Robin är en bröllopsfotograf från en håla i Värmland. Han får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm, där han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går sådär...

Skridskoskola

Imorse åkte vi hela familjen till ishallen för Neos skridskoskola.Han var helt redo efter ha missat två träningspass.Han var super duktigt men han måste lära sig att glida men det kommer , huvudsaken är att han själv tycker att det är roligt.Dom gjorde en övning när en står och håller upp en grön skylt och sen en med stop på.Givetvis skulle Neo sköta skyltarna och det var inte många sekunder dom fick grönt hahahaha.


Pizza+Hockey+Schlager=Lördagsmys

Pjuuu helt matt efter ha styrt upp det här hemma och varit två turer på tippen med skit och sen storhandlat.Helt otroligt vad skit man samlar på sig genom åren.5 stora säckar med skit och trasiga dvder , tangentbord, lampor m.m.Sen hade jag och Neo rensat bland hans leksaker så där rykte det en hel del , ungen har galet mycket leksaker !Nu är det typ bara det stora förrådet som ska rensas och där finns det skit som ska slängas!Neo han tyckte det var jätte kul att kasta ner saker i dom stora containrarna , svårare var det för honom att förstå att man inte fick kasta allt på ett ställe.
Nu ska vi åka hem till mamma o pappa för lite lördagsmys med pizza , hockey och sen lite schlager på det =)

Belly Bandit

Igår fick jag min efterlängtade Belly Bandit , inte för att jag ska ha den nu men jag var så nyfiken på den.Det är ett typ av bälte som ska hjälpa till att stödja magen och midjepartiet efter förlossningen och ge en snabbare återhämtning av figuren.Efter ha läst en massa positivt om den så beställde jag den , rätt dyr men funkar den så kommer den ju vara värd varenda krona.

Här beställer du den!
Nu finns succén

Belly Bandit i Sverige!

Belly Bandit har blivit en favorit hos både Hollywoodmammor och tusentals andra mammor i USA och sprider sig nu över världen!

Produkten är designad för att hjälpa till att stödja magen och midjepartiet efter en förlossning och ge en snabbare återhämtning av figuren. Belly Bandit fungerar också som ett stöd under amning.

Kan användas från dagen efter förlossning och rek. tid för användning är 6-8 veckor från det att bebisen fötts men kan användas längre vid behov.

Även efter kejsarsnitt hjälper Belly Bandit kroppen att återhämta sig snabbare och ge ett skönt stöd.

Belly Bandit är en mjuk gördel som ger stöd åt mage, rygg och ben. Att linda midjepartiet efter förlossning har varit en sed i många kulturer under århundraden. Nu har många av Hollywood stjärnorna gått ut i intervjuer och meddelat att de valt samma metod i form av Belly Bandit som t.ex.

Angelina Jolie, Halle Berry, Jessica Alba, Tori Spelling och Gwen Stefani som alla är nöjda användare av produkten!

Här är modellen Bamboo som är en eko-vänlig variant med samma funktion som Original. Den här varianten är helt täckt av ett riktigt mjukt tyg tillverkat av bambu som passar extra bra för känslig hud t.ex. efter kejsarsnitt. Av de tre modellerna är det här den absolut skönaste. Produkten finns i svart eller natur och storlek XS, S, M, L & XL.

Du väljer storlek utifrån det midjemått du förväntas ha efter att barnet är fött. Några tumregler är att midjemåttet efter förlossningen brukar vara runt detsamma som vad du har i åttonde månaden. Precis innan förlossning kan du dra bort 7,5-12,5cm från ditt nuvarande mått. Efter förlossningen gäller det verkliga midjemåttet.

X-Small=71-83cm

Small=84-95cm

Medium=96-111cm

Large=112-126cm

X-Large=127-145cm

Är du på gränsen mellan 2 storlekar rekommenderar vi att du väljer den mindre för att undvika att din Belly Bandit blir för stor alltför snabbt. Det bästa är att ha så mycket som möjligt av kardborreknäppet kvar i början av användandet för att sedan kunna dra åt allt eftersom måttet minskar!

Belly Bandit kan även användas av dem som fått barn för en längre tid sedan för att ge en mer slimmad siluett under användandet, ett skönt stöd för ryggen och en bättre hållning! Ett jättebra stöd t.ex. om man har ett arbete där man är stående långa perioder.


Ultraljud nr 4

I morse var vi på ultraljud igen , alltid lika mysigt att se våra små mirakel.Hon kollade flödet genom navelsträngen vilket var helt som det skulle på båda.Mätte fostervatten och det såg också ut som det skulle sen mätte hon och styrde för att få fram en ca vikt på dom.Tvilling 1 1078g och tvilling 2 1038g så dom är rätt lika dom små trollen.Vi bokade även nya ul tider framöver så det är många besök till bm , läkare och ul den sista tiden.Men det känns bara bra att dom håller koll på dom =)

Graviditets Vecka 28


 

I magen:

Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.

 

 

 

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG

1.1-1.2 kg

32-33 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.

Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Partner:

Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu.

Mödravården:

Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.

Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar mot Rh-positivt blod i ditt blod. Antikroppar kan bildas om du bär på ett Rh-positivt barn och ditt och barnets blod har blandats eller om ditt blod har blandats med ett Rh-positivt barns blod tidigare. Det kan ske vid en förlossning. Det är mycket sällsynt att förstföderskor får problem eftersom mammans och barnets blod i normala fall aldrig blandas. Antikroppar i ditt blod kan angripa barnets blodkroppar och förstöra dem. Det kan leda till svår blodbrist hos barnet. Om det inte behandlas kan barnet dö innan eller strax efter förlossningen. Numera får alla Rh-negativa kvinnor en serumspruta inom 72 timmar efter förlossningen för att förhindra att hon bildar antikroppar som kan angripa ett Rh-positivt barn vid en påföljande graviditet. Din barnmorska vet om du är Rh-negativ eller Rh-positiv eftersom det kontrolleras i början av graviditeten. Cirka 15 procent är Rh-negativa.


Case 39

I helgen såg vi en ny skräckis med Renée Zellweger, Case 39.Ovanligt att se Renée i en skräckis då hon brukar göra komedi mest.Filmen var inte jätte dålig men inte heller jätte bra så den hamnar där emellan.

Om Case 39:

En socialarbetare (Zellweger) kämpar för att rädda en flicka från hennes föräldrar. Situationen är dock mycket värre än vad hon någonsin skulle kunna föreställa sig.

Nya Basilusker

Kan inte minnas längre hur det känns att inte vara förkyld.Det har blivit ännu värre sen Neo var sjuk , fick nog en del nya basilusker.Värst är nattetid då jag endast sover 2-3 timmar i streck för sen är det helt igentäppt igen.Frågan är hur länge till jag ska orka för nu börjar det bli för mycket!

Ny Vagn = Check

Nu har vi äntligen köpt en ny vagn som jag längtat.Vet inte vad det är med oss tjejer och nya vagnar =) Det blev en svart Baby Travel Dublin dock inte årets modell eftersom den kommer i slutet av April början av Maj.Känns lite dumt att chansa för vem vet den kan ju bli försenad och då står vi utan vagn.Sen skulle dom inte heller ändra nått på vagnen utan möjligen priset.Och påtal om priset så blev det jätte billigt om man jämför med vad vi gav för Neos första Brio Kombi vagn.Vi köpte vagn, 2 hårdliftar , två lakan , regnskydd , skötväska , myggnät och hjulskydd och notan hamna på knappt 7500:- Riktigt billigt medtanke på att allt är helt nytt.Tjejen i buiken var så snäll att hon satte ihop en alldelse ny vagn åt oss.Jag ville inte ha en som folk kunde ha snuskat på hahahaha =) Som jag längtar tills jag får ut och köra den!!!

Inte världens bästa bild men men vi har lite ont om utrymme just nu =)


Här är lite lånade bilder på den


Jag passade även på att hämta min box från pampers.

Bröllopsdag Nummer 1 = Check

Då var våran första bröllopsdag förbi.En mycket lyckad dag måste jag säga trots all j*vla snö.På dagen åkte vi till tornis för lite shopping (mer om det i ett senare inlägg) sen hem en sväng för att senare åka ner på stan.Vi gick och käka oxfilé och för ovanlighetens skull tog vi oss varsin dessert.Kändes rätt knäppt att käka glass när det var 10- och snöstorm ute , men gott var det.Vidare sen till filmstaden där vi såg filmen Avatar , riktigt bra film.Filmen vi hade tänkt att se visades visst bara på bio i 2 veckor , skumt!Filmen var som sagt riktigt bra så den kan jag varmt rekommendera.Nackdelen att gå på bio är alla som bara måste prassla extra mycket med sina godispåsar.Sen finns det dom som akut måste gå och kissa mitt i allt och störa alla.Om man nu har sån liten blåsa drick då inte en massa innan/under bion!

Om Avatar:

Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. AVATAR tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta stridför vad han egentligen tror på.

Den desillusionerade marinsoldaten JakeSully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.


Bröllopsdag nr 1

För idag är det ingen vanlig dag för idag är det våran bröllopsdag HURRA HURRA HURRA!Tänka sig att det är ett helt år sen vi stod där på slottet och hela 11år sen vi träffades.Som dom säger tiden går fort när man har roligt.Detta ska vi fira med att köpa branvagn till twinsen sen ska vi ut och äta och gå på bio.Neo skulle ha fått sova hos mormor o morfar men denna jävla krupp försvinner inte så vi hämtar honom efter bion.


Fredags Shopping

Vad vore en fredag utan lite shopping?Så jag följde med mamma till stan , hon skulle testa en ring som hon beställt.Och givetvis kunde inte jag hålla fingrarna i styr =) Neo fick sig fillingar , t-shirt och mysbrallor.Twinsen fick sig varsin mössa som matchar bodysar som jag tidigare köpt åt dom.Neo Ger Kärlek

Neo han älskar att mysa med bebisarna i magen.


Fortfarande Sjuk

Febern vill inte ge med sig så Lillfisen går fortfarande på alvedon plus att han fått sån jäkla krupphosta.Än så länge så ser det inte speciellt ljust ut för honom att sova hos mormor o morfar.Vi får hålla tummarna för det skulle vara skit tråkigt om han forfarande var sjuk medtanke på vilken speciell dag det är på lördag =)

Graviditets Vecka 27

 

I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

Nedan kan du se en av våra filmer gjorda med den unika 4D-ultraljudstekniken. Det är en ny och revolutionerande teknik som förbättrar vår kunskap om fostrets utveckling i livmodern. Filmen är gjord i vecka 27.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

1 kg

30 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner:

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka.

Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Besök Hos BM

Imorse var jag på besök hos bm.Lämnade lite prover som såg bra ut sen mätte hon magen och lyssnade på bebisarnas hjärta.Mitt sf-mått var 30cm vilket är helt normalt eftersom jag har två bebisar i magen , mer om sf-mått kan ni läsa här.Hjärtljudet på tvilling 1 låg på 145 och tvilling 2 143.

Mindre Än 100dagar!

Fast det har det ju iofs varit ett tag eftersom jag inte får gå längre än till vecka 38+0.Känns jätte skönt att kunna räkna neråt nu , snart är dom här =) Och det firar vi med en video jag spela in när twinsen har brottningsmatch.Inte värdens bästa men några knuffar kom med.Lägg även märke den den otroligt sexiga hormonranden jag fått ;)


Lillfisen Sjuk

Efter dagis idag tyckte jag att Neo var lite varm och snorig.Tempa honom och mycket riktigt hade han feber ,  38,4.Så imorgon får han vara hemma från dagis vilket han inte alls gillar.Han är så orolig över att han ska vara sjuk på lördag så han inte kan åka till mormor o morfar och sova över.Men förhoppningvis blir detta inte långvarigt.Jag har även styrt upp en ny flaska Desentol ifall han skulle få krupphosta , peppar peppar ta i trä.

Law Abiding Citizen

I helgen såg vi filmen Law Abiding Citizen.Den var riktigt bra , inte ofta man sitter och hejar på the bad guy.Synd bara att slutet inte var det bästa och mest trovärdiga.

Om Law Abiding Citizen:

En mans fru och barn mördas, men mördarna undviker sina straff genom att erkänna sina brott. Han bestämmer sig att hämnas på den åklagare som arrangerade uppgörelsen med mördarna.


Ny Salladsskål

Idag har vi varit en sväng på ÖoB , jag hade spanat in en cool salladsskål i deras blad.Blev lite besviken när jag såg den för jag trodde det skulle vara motiv inuti också.Har typ såna skålar med chips , popcorn , godis och nötter , men vi köpte en ändå.Svar ja mamma vi köpte en åt dig också men tyvärr måste vi byta då den var sprucken!(Lelle tog skålarna)


Alla Hjärtans Dag

Denna dag började inte riktigt som planerat!Eftersom jag inte kan sova pga min täppa näsa så var jag för trött för att följa med på skridskoskolan.Så grabbarna skulle ha åkt själva.Men eftersom Neo är mästare på att tramsa så hann dom inte åka idag.Förhoppningsvis har han lärt sig nått nu när han missa sin träning pga sitt tramseri.
Idag är det alla hjärtan dag och grabbarna har fått geléhjärtan av mig.Älskling fick redan en ask igår av mamma.Jag fick en rund vit sak som man tex kan fästa kort på att sätta på väggen.Den åker upp sen när vi har flyttat =) Neo fick sig en mini Rorri att skjuta iväg.


Mot Mantis

Strax kommer grabbarna och hämtar upp mig så ska vi bege oss till Mantis.Där vankas det mat och lite schlager.Grabbarna har varit på innebandy , jag skulle ha följt med men det kom en sak(?!) emellan så att säga.Så jag har ist legat i sängen hela dagen och bara slappat.Har varit lite halv svårt att vila för det har låtit som en hel arme sprungit i trappen.Sen är det nån som inte förstår hur man stänger en dörr utan ist smäller igen den så man blir idiot.Det ska bli helt underbart att slippa detta sen när vi flyttar , 48dagar tills vi får nycklarna =)Jag förstår inte varför det är 3 programledare i år och sen vad Dolfan gör mitt i allt!?

Bryter Ihop

Det är vad jag snart gör på denna förkylning!!Den började innan JUL och bara vägrar ge med dig.Jag kunde inte somna igår(idag)förrän klockan säkert var runt 3 och sen vakna jag nu igen vid halv 7 och är helt igentäppt.Pumpar nässpray och får 1 miljard nysattacker snyter mig 100gånger och sen släpper det ett tag.Så just nu sitter jag och väntar på att täppheten ska ge med sig så jag kan få sova.Ligger två och snarkar i sängen och det känns orättvist!

Couples Retreat

Igår kollade vi på filmen Couples Retreat (Trubbel I Paradiset).Helt ok komedi med en hel del skratt.Ena parets unge är bara för skön =)

Om Trubbel i paradiset:

Komedin följer fyra par som är på semester på en tropisk ö. Medan ett par är där för att arbeta på sitt äktenskap är de andra tre där för att åka jet ski, gå på spa och njuta av att ha roligt i solen. De upptäcker snart att deltagandet i anläggningens parterapi inte är valfritt…

Äntligen Är Den Här

Ååå jag blev så glad häromdagen när jag kollade Ginas hemsida och såg att dom fått in hoodtröjan som jag försökt få tag på.Jag har ringt runt och kollat hemsidan som en galning , antingen har den varit slut eller bara funnits i L och XL.Men nu fanns den och jag blev så glad och klickade genast hem den och idag kom den =) Jag har en svart o en grå som jag har S men nu köpte jag M , kan vara bra eftersom jag kommer vilja dölja mitt fett sen.Jag kommer även kunna ha den ett tag nu.Bröllopsklockorna Ringer

Efter dagis idag berättade Neo att han skulle hitta sig en tjej som han skulle gifta sig med.Jag frågade honom då om Alice (hans tjej på dagis) och då sa han att han var kär i henne och att dom två skulle gifta sig.Hon ska även få komma hem till oss sen och grilla har han bestämt.Neo har varit förtjust i henne sen hon börja på dagis så det var nog love at first sight.


Oj Så Det Blev

I förrgår tvättade jag och Neo kläderna som hittills köpt till twinsen.Neo tyckte det var jätte kul att hjälpa till , han bestämde vem som skulle ha vad =) Sen igår när jag skulle vika ihop allt fattades det en vit strump.Jag hittade den till sist i ett rött örngott som jag tvättat.Nu var inte strumpan vit längre utan ROSA!Så blir nån av dom en tjej så har vi iaf en strumpa hahahahaha.Beck - I Stormens Öga

Igår kollade vi på nya Beck,  tråkigt nog blev vi jätte besvikna.Jag var helt laddad inför ännu en skit bra Beck men icke.Tur iaf att vi inte gick och såg den på bio för då hade jag krävt pengarna tillbaka!Inte nog med att den inte var nått vidare så såg Gunvald ut som ett riktigt drägg med grått sliskigt skägg , fy!

Om Beck - I stormens öga:

Gunvald Larsson träffar en kvinna som han inte sett på tio år och dras snabbt in i hennes dolda förflutna. En grupp miljöaktivister som utger sig för att vara fridfulla planerar en terroristattack.Graviditets Vecka 26

I magen:

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.

Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.

 

vikt.JPG langd.JPG

900 gram

29 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.

Partner:

Regelbunden motion är viktigt. Det är ofta lättare för din partner att komma ut och röra på sig om ni gör det tillsammans. Ta en promenad eller simma.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen cirka var fjärde vecka fram till vecka 28.

Tvillingar:

Alla upplever besvär under graviditeten. De flesta av dem, som halsbränna, ryggont, svullnader och illamående känner tvillinggravida av mer. Därför är det extra viktigt att du vilar ofta och lyssnar till din kropp.

 


Sherlock Holmes

I helgen såg vi filmen Sherlock Holmes.Helt okey film med lite små roliga kommentarer men inte så mycket mer.

Om Sherlock Holmes:

I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär "Sherlock Holmes" får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senaste äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet.
Läkarbesök = Check

I eftermiddas var det dags för läkarbesök igen.Mycket prat om snitt och hur jag mår.Hon gjorde även en undersökning och allt var bara bra.Hon var lite orolig eftersom jag har så mycket sammandragningar men som tur var hade dom inte påverkat.Tydligen kan livliga barn i magen påverka sammandragningarna.Så det är inte lustigt att jag har så mycket eftersom det är brottningsmatch jämt i magen ;) Hon kollade även läget men en ulstav och allt var bara bra , vi fick se rumpan på tvilling 1 =) Med lite tur ligger h*n kvar så så jag får mitt snitt =) Nu ska jag tillbaka i vecka 30...Många besök hit o dit nu!

Söndags Shopping

Denna söndag har jag tillbringat i Tornby , blev iofs en snabbis i stan också fast alla ställen vi ville till hade stängt.Jag var inne på babyproffsen och hörde mig för lite om våran vagn vi vill ha , Baby Travel Dublin den svarta såklart =) Finns inte så gott om bra tvillingvagnar , vi vill ha en liten lätt och smidigvagn och då passar denna oss bäst.Den har inte allt vi vill ha men efter ha övervägt fördelar mot nackdelar mellan vagnarna som finns så vinner den.Så nästa prio nu är att beställa en!Jag kollade även på nytt spjällskydd åt twinsen men fick tygla mig och köpte ist två bäddset åt dom.Nu i början ska dom få dela säng så köper vi en till spjällsäng längre fram.Sen intog vi ikano och där inne kunde jag inte motstå en ny musikmobil med laban.Det var den sista som fanns kvar och det var menat att jag skulle köpa den sa mamma ;)Vi avslutade shoppingturen inne på ikea och där inne hittade jag nytt spjällskydd , täcke , lakan och kissskydd åt twinsen.Neo fick sig två cd/dvdställ som man sätter på väggen till hans nya rum sen.Jag köpte även ben till hans säng som kommer på efter flytten.Nu har vi haft hans säng stå direkt på golvet men nu är han så pass stor att ben åker på.Perfekt att förvara saker där under sen , pöjken har ju en miljard leksaker.Måste bara hitta några bra lådor , tyckte den jag hitta på ikea var gigantisk!


Familje Lördag

Idag har Neo varit på sitt första biobesök , filmen Planet 51.Han var helt laddad med popcorn , chips och cola.Biobesöket gick rätt smärtfritt fram men lite myror i brallan var allt framme.

Sextonårige Lem bor på Planet 51, en värld som påminner om 1950-talets USA. Hans liv är lyckligt, tryggt och förutsägbart... ända tills det oförutsägbara inträffar!

Från ingenstans upp i det blå kraschlandar kapten Charles "Chuck" Baker med sitt rymdskepp mitt under ett grillparty hemma hos en familj. Helt omedveten om var hanlandat, placerar han stolt sin flagga i backen...men han inser snart att han inte är ensam. Bakom honom står en grupp grönhyade invånare och stirrar förundrat på honom.  Chuck flyr i vild panik och noterar i sin brådska inte att invånarna är minst lika rädda som han själv är.

 

 

Sen gick vi till Ming och käkade,  smarrigt som vanligt.Vidare sen ut till Tornby för att hitta en 75-årspresent.Blev en bukett blommor och belysningsstenar till trädgården.Födelsedagsbarnet blev mycket glad över presenten och buketten.På kalaset bjöds det på pajer , jag var för mätt för att få i mig nått.Men älskling och Neo glufsa som aldrig förr =)


Fredagsmys

Dagens fredagsmys bestod av innebandy.Älsklings jobb hade match så jag o Neo följde med som hejarklack.Tyvärr förlorade dom med 3-4 ,man kan inte vinna jämt =)Neo var helt matt så han har redan gått o lagt sig.Det väntas en lååång dag imorgon med biobesök och 75-årskalas.Jag ska nog inta soffläge för älskling han har intagit WoWläge.

Paket Igen

Idag fick jag en avi på posten om att jag hade att paket att hämta igen!Som sagt alltid lika kul  med paket fast man vet vad som lurar där i.Denna gång var det en Hood tröja från Gina.Kommer funka fin fint att ha som fett gömmar tröja sen.Förhoppningsvis kan jag ha den ett tag nu för den var super fin!


Graviditets Vecka 25


I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.

 

vikt.JPG langd.JPG

800 gram

28 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Partner:

Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.

Mödravården:

Från och med vecka 25 mäter barnmorskan också livmodern. Det kallas symfus-fundusmått. Det görs genom att mäta längden från blygdbenet till livmoderns överkant på utsidan av magen. Värdet förs sen in i ett så kallat gravidogram, i din journal. Det finns en normalkurva men man behöver inte följa den exakt. Kurvan ger en bild av hur fostret växer. Ni fortsätter era besök på mödravårdscentralen regelbundet var fjärde vecka till vecka 28.


Paket

Idag fick jag ett mess om att jag hade ett paket att hämta på macken.Det är alltid lika kul att få paket , fast att man vet vad som ligger i =)Dessa produkter har jag beställt från Baresso , dom har mängder med bland annat frisörprodukter till ett betydligt billigare pris.Jag beställde L'Oréal serien Absolut Repair eftersom mitt hår blivit en katastrof med alla hormoner!Jag beställde även Maria Nila Flattening Spray som jag ska använda när jag plattar håret.

Sjukskrivning = Check

Idag fick jag nog och ringde till försäkringskassan för att höra mig för om min sjukskrivning.Det var glada besked jag fick då den blivit beviljad =) Jag skulle även få pengar imorgon =) Känns skönt att slippa oroa sig över att dom ska bråka med mig om den.Jag har andra saker att oroa mig för!

RSS 2.0