Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er!


Shopping

Igår köpte jag mig äntligen ett par mammabyxor!Det blev ett par jeans leggins från H&M.Tråkigt bara att storlekarna är lite lustiga.Small kan jag ha nu men eftersom jag kommer bli som ett hus är det ingen idé så jag köpte medium.Det skiljer flera centimetrar på dom men om ett tag sitter dom nog perfekt!Det är svårt att hitta mammakläder nu för Lindex och KappAhl har slutat sälja.Så nu finns bara H&M och Polarna o Pyret och där är det svin dyrt!Tur att jag har en del sen Neo =)
Jag köpte även jacka och byxor till Neo som är vind och vatten avvisande på Intersport av märket McKINLEY.Kan verkligen rekommendera setet , köpte ett till Neo för två år sen som knappt ser använt så det är jätte bra kvalité.Sen kunde inte tygla mig utan köpte till bebisarna också det är ju såååååå kul att shoppa bebiskläder!!!!


Graviditets Vecka 20

Vecka 20 gäller nu =)I magen:

Graviditetskalender vecka 20Grattis! Du är halvvägs till förlossningen. Fostret upptar allt mer av utrymmet i livmodern och den ökade tillväxten kommer att skapa ett tryck på dina lungor, mage, urinblåsa och njurar. Fostrets hud tjocknar och flera hudlager utvecklas; dermis, epidermis och underhud. Hår och naglar fortsätter att växa.

 

 

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG

300-350 gram

23 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Nu känner de flesta att fostret i magen rör på sig. En del kan dock få vänta lite till innan de märker de första fosterrörelserna. Livmodern har växt mycket och magen skjuts fram. Det kan göra att naveln putar utåt. Vissa kvinnor kan få jobbigt att andas eftersom inre organ trycker på lungorna. Det tillståndet kan fortsätta tills det att barnet vänder sig med huvudet nedåt. Det händer oftast fyra till sex veckor innan förlossningen om du är förstföderska

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret nu i huvudsak bara koncentrerar sig på att växa. Jämför inte din mage med andras eftersom den kan variera mycket mellan olika kvinnor. Om du känner dig trött kan det bero på järnbrist. Många kvinnor behöver ta tillskott av järn från vecka 20. Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen. Hon kan testa ditt blodvärde.

Partner:

Mellan vecka 20 och 30 börjar vanligtvis föräldrautbildningen. Självklart deltar du i den. Ni har rätt till ersättning från Försäkringskassan om ni behöver ta ledigt från jobbet.

Mödravården:

Från ungefär vecka 19 lyssnar barnmorskan på fosterljud - främst hjärtljudet. Hon kontrollerar att hjärtfrekvensen är normal. Mellan 110 och 160 slag per minut anses som normalt. Barnmorskan lyssnar med en tratt eller med en så kallad doptone som är en liten ultraljudsapparat med högtalare. Då kan du och din partner också höra.

Under vecka 20 får du också ett moderskapsintyg av barnmorskan. Det bekräftar att du är gravid och anger också beräknat datum för förlossningen. Intyget ska skickas till Försäkringskassan.

Kanske är det dags att börja föräldrautbildningen. Den påbörjas vanligtvis mellan vecka 20 och 30. Formen för den och antalet föräldrapar som deltar varierar mellan olika mödravårdsmottagningar. Det kan vara i stora eller mindre grupper och med en eller flera barnmorskor. Det kan vara på dagtid eller på kvällstid. Utbildningen är gratis och båda föräldrarna har rätt till ersättning från Försäkringskassan för att delta. Det kan skilja mycket på utbildningen mellan olika mödravårdscentraler men oftast tar man upp föräldraförsäkringen, vad som händer under förlossningen, vilka smärtlindringsmetoder som finns hur man kommer igång med amningen.

Tvillingar:

Du har ett större behov av järn än de som bara väntar ett barn. De flesta som väntar tvillingar eller fler behöver ta tillskott av järn. Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen.


Kunde Inte Tygla Mig

Efter läkarbesöket stanna vi till en snabbis på stan.Jag var så sugen att köpa nått till bebisarna så det blev ett 3-pack bodysar på H&M.Det blev även en ny tröja till Neo =)Sen gick vi in på åhlens där dom sålde ut parfymset för halva priset , jag slog till och köpte Brittans.Älskling köpte sig en ny Armani dock inte på rean men vad hade jag väntat mig när det gäller honom ;)


Sjukskriven 100%

Idag fick jag äntligen träffa en läkare!Hon var hur bra som helst!Hon sjukskrev mig ända fram till bebisarna kommer vilket känns otroligt skönt men samtidigt tråkigt....vad tusan ska jag göra om dagarna?Jag kommer bli en riktigt soffpotatis.Om det var nån som mucka på försäkringskassan skulle jag ta namn så skulle hon ringa!Så det känns skönt för det är ju lite oroligt över om dom godkänner eller ej.Vilket i sig är helt sjukt!Om min läkare anser att jag ska vara sjukskriven så ska jag ju det , inte ska nån nisse på försäkringskassan bestämma om det.Att vara sjukskriven är inget man strävar efter iaf inte jag!

Ultraljud nr 3

Idag har jag och älskling varit och kikat på våra bebisar =) Allt var bara bra så nu kan man andas ut lite , jag blir orolig för allt och inget.Nu ska vi inte tillbaka förrän jag är i vecka 28 och jag längtar redan!!!Neo var så stolt när han visade upp korten på bebisarna...-Mina syskon


Julafton Igen

Igår var vi och firade jul med släkt från Neos farmors sida.Julbord för 3:e dagen i rad för min del så nu får det vara nog tills nästa jul =) Neo fick som vanligt en massa paket!


Julafton 2009

Då var Julafton 2009 passerad , en riktigt lyckad Julafton måste jag säga.Fick många bra klappar av "Tomten".Neo har som vanligt fått sjukt mycket med saker och ännu mer blir det imorgon.
Julafton spenderade jag o Neo hos min mormor där vi käkade Julbord , sååå gott!Sen kom älskling efter fikat och strax därefter kom TOMTEN som Neo tjatat om sedan morgonen.Neo öppna dörren för att spana och just då sträcker sig Tomten efter handtaget och Neo höll på att skita på sig HAHAHAHAHAHA.Sen var det inga problem , han tog glatt emot sina klappar.


På vägen hem stannade vi till hos Charlotte , Emil och Casper.Casper hade fått ett wii av tomten som grabbarna spelade.Eftersom vi fått sjukt mycket saker kommer det bara bilder på några =)


God Jul

God Jul på er!
Här kommer lite bilder från våran tidiga Julaftons morgon =)

Mina klappar


Graviditets Vecka 19

Då var det dags för vecka 19

I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

 

vikt.JPG langd.JPG

260-280 gram

22 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

ultraljud vecka 19

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

Mödravården:

Det är möjligt att göra en detaljerad ultraljudsundersökning från vecka 19. Om ni inte har gjort fostervattenprov eller moderkaksprov kan den detaljerade undersökningen bland annat ge svar på om det finns avvikelser. Ni fortsätter att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Sjukskriven 50%

Idag fick jag äntligen ett läkarintyg!Har dock inte fått träffa en läkare utan hon gjorde ett utlåtande via min journal....domen blev 50%.Känns rätt tufft att jobba 50% för jag får sammandragningar så fort jag anstränger men det är vela bara att gilla läget!Längtar tills den 13 januari då jag ska få träffa min läkare så det kan bli lite ordning på saker o ting!

Neo Pimpar Julgranen

Idag har Neo julpysslat på dagis.Det blev en glittrig stjärna och två julkort.Vi hann knappt klä av oss hemma innan han skulle pimpa till granen med sin glittriga stjärna , den är såå fin så =)


Keisha - Tic Tok

Hörde denna låt på Ztv , hur tusan har jag kunnat missa den??Riktigt bra!


Julgran = Check

Härom kvällen styrde jag o Neo upp det med våran julgran.Den blev såååå fin , godis och grejer i den =) Så idag när grabbarna var iväg och kolla innebandy la jag lite klappar där under.Neo riktigt dök under granen så fort han trädde in näsan.Han ville klämma o känna hahahaha =)


Brittany Murphy död

WTF va fan är det jag läser på aftonbladet???

Brittany Murphy död

 


Flickan Som Lekte Med Elden

Äntligen har jag sett filmen Flickan Som Lekte Med Elden!Liksom första filmen Män Som Hatar Kvinnor var denna skit bra!

Om Flickan som lekte med elden:

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands, där hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd. Salander bestämmer sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället

Knuffar I Magen

Nu har jag äntligen känt riktiga knuffar i magen.Det var igår när jag satt vid datorn då bebis till vänster puffa till mig ordentligt flera gånger =) Visst att jag känt av nått innan men inte vetat helt 100 eftersom tarmar m.m. kan spöka.Men igår och även idag går inte att ta miste på att det är vänster bebis som vill göra sig hörd!Nu är det bara dom andra i familjen som vill kunna känna , framförallt Neo =)

Dumle Kaka

Idag fick jag ett akut sug efter surt godis , tyvärr hade vi inte kvar den påsen jag ville ha =( Gick in på Willys för att testa där men icke!Ist hitta jag en dumle kaka som lockade.Vi tyckte inte att den smaka nån vidare dumle ist plopp typ center.Men ner gick den iaf =)


Jag Har Hört Våra Bebisar!

Igår fick det vara nog , ryggen sa helt ifrån på jobbet.Jag försökte stå sitta stå sitta men till sist orka jag inte mer.Hemma sen blev det en varm dusch mot ryggen och lite soppa.
När sängen ska intas tar det 100 år innan jag hittar en ställning jag kan ligga i utan att det gör ont.Gör det inte ont när jag står så gör det ont när jag sitter inte nog med det utan även när jag ligger..hur ska detta sluta =/
Igår fick jag även ett tryck under magen som kom och gick.Idag har jag känt av vad jag tror är sammandragningar.När ska jag kunna få njuta av att vara gravid?
Eftersom ryggen bråkar ringde jag BM idag och tyvärr finns det ingen läkartid =( Men jag fick komma och kolla tryck och blodvärde.Trycket var som det skulle och blodvärdet var på G upp!Sen fick jag även höra våra små älsklingar där inne.Vänster bebis hade 148 och höger 154 =)Synd bara att älskling missa det =(
Så nu har jag fått sjukskriva mig själv en vecka framåt så ska jag ringa BM i början av nästa vecka så får vi se hur jag känner mig.

Graviditets Vecka 18

Då kör vi vecka 18!I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

 

vikt.JPG langd.JPG

200 gram

20 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.

Partner:

Det kan hända att du känner att allt handlar om barnet och din partner. Det är ganska vanligt. Tala med din partner om du känner dig utanför eller prata med en kompis som har barn. Hur kände han under sin partners graviditet? Du kan involvera dig mer i graviditeten genom att läsa om graviditet och förlossning. Ju mer du känner till desto mer delaktig känner du dig.

Mödravården:

Har ni inte varit på er första ultraljudsundersökning än så bör den ske senast den här veckan.

Efter vecka 18 är det inte längre tillåtet att genomföra abort om det inte finns särskilda skäl för det. För att göra abort efter vecka 18 krävs Socialstyrelsens tillstånd.

Tvillingar:

För dig som väntar tvillingar eller fler ökar risken för hemorrojder och åderbråck eftersom trycket på venerna och den nedre delen av kroppen ökar.

 

 


Sjukgymnastik

Idag har jag varit hos en mycket trevlig sjukgymnast.Först gick vi igenom vart jag har ont m.m.Hon kunde nästan till 100 säga att min ryggvärk beror på mina muskler.Så nu har jag fått ett papper med lite olika övningar jag ska göra varje dag.Tyvärr kommer värken inte försvinna helt förrän dom ploppat men förhoppningsvis hjälper till , för så här kan jag inte ha det.Hon tyckte att jag skulle testa en vecka och om det inte blivit bättre skulle jag ringa MVC.Hon tyckte att det var märkligt att jag inte fått gå ner i tid eftersom jag har så ont och jobbet gör inte det hela bättre snarare tvärtom!Ska bli intressant att se hur det ska gå fram till jul nu , många lååååååånga dagar.Jag får ont av att stå för länge jag får ont av att sitta för länge allt är bara bajs!Hon sa också att jag kunde ta alvedon innan sängen eftersom jag vaknar av smärta i ryggen så jag får sova.Men jag är lite anti mot att ta tabletter speciellt nu!Att vara gravid är inte jämt en dans på rosor....tror jag blev lite bortskämd med Neo ;)


Lucia 2010

Igår eftermiddag var det lucia på dagis.Neos farmor mötte upp mig på jobbet så gick vi hem och hämta älskling.För en gångs skull var vi i tid!Sen dröjde inte länge förrän världens finaste luciatåg kom.

Sen kom en riktigt ful pepparkaksgubbe och hälsa på!


.
Vi hann bara komma hem innan det var dags att åka igen.Vi stanna till på Donkan innan vi begav oss på bandymatch.Neo tycket det var sisådära igår , han ville gärna spela själv sen var han super trött.Men älsklings lag vann med 2-1 ,  HURRA!

Ta Kort På Mig

Neo har blivit värsta linslusen , jag ska fota allt han gör.Sen gör han värsta roliga smilet på korten hahahahaha!


SNÖÖÖÖÖ!!!!

Idag har det äntligen kommit lite snö hit!Vi hade planerat att inviga Neos nya skridskor men eftersom det kom snö kunde vi inte motstå att åka lite.Man vet ju aldrig hur länge det varar!Gullunge!


4-Årskalas

Idag har Neo haft kalas här hemma.Han började tjata tidigt imorse om när hans gäster skulle komma =) Han fick skridskor , puckar , pengar , leksaker , presentkort och godis!Nu är det bara barnkalaset kvar med det blir i januari på Busfabriken för nu är jag helt matt efter 2 dagar av kalasande!


Neos Födelsedag

Nu är jag helt matt efter allt kalasande och mycket vila blir det inte!Imorgon är det dags igen för kalas.Neo tycker det är skit kul för han får ju en massa nya leksaker hela tiden =)
Moster o Steff hade köpt slajm bland annat                            


En o annan rökpaus blev detLite spelandeSist men inte minst lite tårta


Idag Är Det Ingen Vanlig Dag För.....

...idag är det Neos födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!!!
Klockan ringde tiiidigt och det var ett yrvaket födelsedagsbarn som öppnade presenter strax efter 5 på morgonen.Han blev super glad för allt , speciellt hockeyspelet =)
Nu kommer det strax lite gäster så ska vi köpa kinamat och kolla på idol , Neo hoppas även på lite mer presenter ;)
Tidnings Kändis

I denna veckan av Linköpingsposten är våran busunge med eftersom han fyller år imorgon!Han blev super nöjd när han fick se sig själv i tidningen.


Graviditets Vecka 17

Då var det dags för vecka 17!

I magen:

Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.

 

vikt.JPG langd.JPG

150 gram

18 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.

Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.

Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna.

Partner:

Följ med på ultraljudsundersökningen om ni inte redan har gjort den.

Mödravården:

Den första ultraljudsundersökningen görs vanligen i vecka 16-18. Det är en stor upplevelse för de flesta och ett minne för resten av livet.

Tvillingar:

Om du väntar tvillingar bör du äta cirka 120 gram protein varje dag.


American Pie 2009 The book Of Love

Igår såg vi färdigt den senaste American Pie filmen.Några roliga scener men desto fler pinsamma att jag fick blunda!Sen är dom första filmerna betydligt bättre än dom som kommit nu med andra skådespelare!

Om American Pie: The Book of Love:

Tio år efter den första American Pie-filmen hittar tre nya olyckliga oskulder en bibel gömd i skolans bibliotek på East Great Falls High. Olyckligtvis är boken förstörd med endast ofullständiga råd... Bibeln leder dem på en resa med destination att förlora sin oskuld.

Järn Tjejen!

Idag har jag varit på mitt första läkarbesök på kvinnohälsan.En mycket trevlig läkare som verkligen lyssnade på vad jag hade och säga.Så det känns jätte bra , ska tillbaka i januari igen =) Jag fick även en tid till sjukgymnast eftersom jag börjat känna av fogarna redan =( Förhoppningsvis får jag lite tips därifrån.Jag ska även få låna ett bälte av Ulla som håller ihop fogarna!Sen prata vi om mina tankar kring förlossningen , vill inte alls föda vaginalt denna gång.Jag känner en fruktansvärd oro över att nått ska gå snett vid förlossningen.Så det ska vi prata mycket om framöver för jag kan inte känna denna oro hela graviditeten.Sist men inte minst så hade mitt blodvärde inte stigit nått direkt , från 110-112.Så här ska det käkas dubbla doser av järntabletter , skoj!

Julfest 2009

Igår hade vi Julfest på jobbet , egentligen var jag för trött men jag gick ändå.Maten för min del för inget att hurra för , det blev en smarrig knäckemacka...yummie.Sen var det det musiktävling som endast riktade sig till den äldre generationen.Men mitt lag lyckades vinna ändå =) Det blev en aladdinask.Sen var det dansgolvet som gällde dock inte för min del för jag var för trött.Hemresan gick strax efter 11 och då var jag helt matt utav allt svärmeri!

Min otroligt porriga partyoutfit!


Hos PorrSara

Vad är en Icafest utan skåpbils åkning?

Shake that ass


Rihanna - Wait Your Turn

Rihanna Did It Again


Graviditets Vecka 16

Jaha ja då var man i veckan 16 redan, tiden riktigt rinner iväg nu.

I magen:

Graviditetskalender vecka 16Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet.

 

vikt.JPG langd.JPG

100 gram

14-15 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.

Partner:

Avlasta din partner med arbetsuppgifter i hemmet.

Mödravård:

Nu brukar det vara dags för den första ultraljudsundersökningen. Det är ett spännande ögonblick som gör graviditeten än mer verklig. Tänk att få se ditt blivande barn för första gången! Det brukar gå bra att få eller få köpa en utskrift av ultraljudsbilden. Med hjälp av ultraljudet kan barnmorskan fastställa det beräknade förlossningsdatumet mer exakt. Man kan också se hur fostret utvecklas, om det är ett eller flera foster, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Fram till vecka 28 går du i regel till mödravårdscentralen var fjärde vecka.

Tvillingar:

Om du väntar tvillingar får du reda på det under ultraljudsundersökningen. Det kan vara en omtumlande känsla - lycka blandat med rädsla. Kontakta gärna Svenska Tvillingklubben där både råd och stöd kan fås

Operation Bakning

Idag har jag o Neo bakat o bakat o bakat!Det blev två sorters rulltårta , kladdkaksmuffins och till sist scones till soppan.Jag är helt matt efter all denna bakning , hoppas bara det smakar gott sen när det ska glufsas.Neo ville redan äta men det ska sparas tills hans födelsedagskalas så det åkte in i frysen men jag hann fota muffinsen!


4-Årskontroll

Imorse var vi på BVC för 4-årskontroll.Neo tyckte det var jätte kul att kolla syn och hörsel till en början sen blev det lite tråkigt.Hon hann inte riktigt med båda öronen elle ögonen innan han tyckte det blev trist så vi får komma tillbaka.Annars var allt jätte bra , han var 106½ cm och vägde 17½ kg.Sen valde jag och älskling att hon skulle skicka en remiss till talpedagog eftersom han inte gör sig förstådd bland kompisarna till 100%.Han pratar lite för fort ibland , hon tyckte inte att han behövde men eftersom fröken sagt det på dagis så testar vi.Han fick även sin första vaccinspruta mot svinis så det blir intressant hur det går :/
Nu ska vi baka inför det kommande 4-årskalaset!!!

RSS 2.0