Recept Vaniljbullar

Receptet på bullarna jag baka kommer från sidan www.kokaihop.se, klicka HÄR så kommer ni direkt till receptet.Men för enkelhetens skull lägger jag ut det här också.Jag snurrade till bullarna och vände på dom så bullarna blev släta upptill ist.

Ingredienser (24 portioner/st.)

50 gram jäst för söta degar
100 gram smör/margarin
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
9 dl ca vetemjöl

Vaniljkrämen:

2 dl mjölk
1 paket marsan vaniljpulver, ha i så mycket du känner för, vaniljkrämen ska vara ganska tjock och inte rinnig.

Gör så här

  1. Först smälter du matfettet i en kastrull, blandar det med mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan dit smöret och matfettet.
  2. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt sedan 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. Tillsätt sedan resten av mjölet och även lite till om degen är för kladdig.
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter under en duk till bubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i två delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
  4. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkräm, dra ihop toppen av bullarna och låt jäsa ytterligare tio minuter och värm ugnen till 250 grader.
  5. Pensla bullarna med ett vispat ägg, grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 5-10 minuter.
  6. Låt sedan bullarna svalna under duk och pensla dom sedan i smält smör och rulla dom i socker.


Kommentarer
Postat av: Emma

Å taaaack!=)

2010-09-22 @ 20:31:33
URL: http://lowesmammas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0